Hovudside

Problemer med Wilting Syriner Når Growing

by Walther

Problemer med Wilting Syriner Når Growing

Syriner har lenge vært en favoritt av huseiere for overflod av aromatiske blomster som brast ut i løpet av våren. Med over 1000 varianter av syriner tilgjengelig for hus, vil det være en som passer perfekt inn i landskapet design. Når etablert, syriner er en lett-å-omsorg-for, lite vedlikehold hardfør busk som har vært kjent for å overleve den opprinnelige gartner. Når du ser visner oppstår på din lilla busk, er det en indikasjon på at enten omgivelsene eller sykdom påvirker helsen til bush og bør utbedres raskt.

Too Wet


Syriner trives i godt drenerende, fuktig jord, men vil vise tegn til visner hvis jorda blir vannmettet og soggy i lange perioder av gangen. Mange ganger huseiere om vann områdets hvor syriner vokse, tro mer vann vil øke vekst og helse. Det motsatte er sant. For mye vann reduserer oksygen i jorda ved å fylle luftlommer med vann, choking røttene av syrin. Når røttene ikke får oksygen til å transportere vannopptak til anlegget ovenfor, vil bladene og vekst av bush wilt. Fjern eventuelle mulch rundt lilla base for å la jorda tørke - og kutte ned på hyppig vanning, å vente til jorda har tørket.

For Dry


Etablerte lilla busker tåler korte perioder med tørke uten skader, men lengre varighet av tørre forhold kan føre til at bladene og stilkene av busken til vil. Under lange perioder med tørke din syrin bør gis 1 til 2 inches av vann ukentlig for å unngå Wilting. Mulching rundt busken vil hjelpe jord beholde fuktighet over lengre tid. Tillater din lilla jorden tørke så mye at busken begynner å wilt kan påvirke bush evne til å produsere en overflod av duftende blomster året etter.

Verticillium Wilt


Verticillium wilt er en jord-borne sopp som rammer hundrevis av treaktige plantearter, inkludert syriner. Fordi sykdommen smitter syrinbusk gjennom sitt rotsystem, kan bladene av en hel gren vise tegn på visner helt plutselig. Andre symptomer på sykdommen er små, gule blader, blad bruning, langsom vekst og dieback av grener og skudd. Selv om det er ingen kur for å verticillium wilt infeksjon, vil de fleste busker komme over tid. Fjerning av infiserte grener vil hindre andre sopp og sykdom fra videre infisere syrin. Syriner som er dyrket i fruktbar, godt drenerende jord med en litt høyere kalium enn nitrogen nivå og er regelmessig og sjenerøst vannet er mindre mottakelige for sykdommen.

Bakteriell Blight


Bakterier sykdom på planter av syriner, også kalt shoot sykdom på planter eller blomstre sykdom på planter, påvirker lilla busker vanligvis på våren i våte perioder. Berørte lilla busker vil utvikle sorte områder på bladverk og blomster med både blader og blomster som viser wilt. Bakterien overvintrer i rusk og omkringliggende jord, infiserer syriner som har et sår eller åpning, via insekter, vind eller beskjæring verktøy. Infiserte grener må fjernes og destrueres umiddelbart for å stoppe spredningen av bakterier sykdom på planter til uinfiserte deler av busken. Syrin som ikke tidligere er blitt understreket av mangel på vann eller næringsstoffer er mindre utsatt for infeksjon. En soppdreper spray som inneholder kobber kan bidra til å kontrollere sykdommen.