Hovudside

Plantegjødsel mangel Signs

by Walther

Plantegjødsel mangel Signs

Plantegjødsel inneholde makronæringsstoffer kalt nitrogen, fosfor og kalium. Kontroller etiketten for å finne ut den blandingen av næringsstoffer. Det er vist som tre tall med bindestrek mellom dem. En gjødsel merket 10-2-2 har 10 prosent nitrogen, 2 prosent fosfor og 2 prosent kalium. Planter er sjelden mangelfull i alle næringsstoffer. Ved behandling av plantegjødsel mangler du velge en gjødsel som tilbyr den høyeste andelen av den mangelfulle næringsstoffer. Tegn og symptomer på den skrantende anlegget vil hjelpe deg å avgjøre hva slags gjødsel du trenger.

Nitrogen


Du vil se bevis på nitrogenmangel i de eldre, modne blader. Ved første vil de slå blek grønn mens deres årer bli mørkere grønn. Unge bladene, spesielt nær toppen av anlegget, begynne å snu blek grønn og synkende i størrelse. De eldre blader fortsette å miste sin farge før de er gule, med gule årer. Bladene vil være nesten hvit når mangelen er alvorlig. Anlegget vil produsere færre grener og de som den ikke produserer vil være kort og tynn. Petioles, hvor grenen er festet til spindelen, kan bli rødt eller fiolett, og til og med undersiden av bladene kan vise disse fargene. Planter med nitrogen mangel også wilt lettere når de ikke får nok vann.

Fosfor


Fosfor bidrar til planter å photosynthe ved lagring og flytting av energi som det er nødvendig. Planter som bare lever én sesong - ettårige - trenger store mengder fosfor når de bare starte opp. Kjølig vær planter med grunne røtter og små topper bruker store mengder fosfor. Planter som salat og kål som grønnkål, sennep og kål få lilla stilker, lilla petioles og har blader med lilla på sine under når de har fosfor mangel. Mange typer av planter kan skjule mangel brønnen. Andre kjennetegn inkluderer forkrøplet planter, og planter som vokser sakte i forhold til andre i en lignende miljø. Plante utvikling kan være så treg anlegget er forvekslet med en mye yngre plante. Et tegn på alvorlig mangel er blå-grå blader. Når mangel er mest alvorlig bladene får brune årer.

Kalium


Kalium regulerer plantevekst og reproduksjon ved å samhandle med mer enn 60 enzymaktivitet. Det er svært effektive i å hjelpe plantene til å overleve tørke og høye temperaturer ved å kontrollere hvordan planteceller bruker vann. Kalium produserer også stivelse og hjelper plantene bygge sterke røtter. Se etter blader som ser ut til å bli brent og krøllet i kantene. Sine årer vil være mørk grønn, men mellom venene vil de være blek gul. Noen planter kan vise hvit sparkel på bladene. Alvorlige mangler vil hovedsakelig påvirke unge blader. Når bladene har nådd den gule scenen, kalt chlorosis, vil de ikke komme, selv om du bruker kalium som en blad fôring. En plante kan ha blader i alle faser av mangel. Når dette skjer, vil de unge bladene være brun og krøllet mens eldre bladene blir bare begynner å brun og curl.