Hovudside

Fuzzy Raised brune flekker på Mine Oak Leaves

by Walther

Fuzzy Raised brune flekker på Mine Oak Leaves

Staselige eiketrær linje egenskapene til mange amerikanske hjem. Kjent for sin store vekst og eikenøtt-produserende vaner, disse trærne er en ikonisk del av det amerikanske landskapet. Dessverre, brune flekker på bladene av eiketrær indikerer tilstedeværelse av en felles eik sykdom. Flere soppsykdommer og insekt problemer forårsake trær for å utvikle disse stygge blad flekker.

Anthracnose


Anthracnose er en vanlig sykdom i mange prydplanter og trær, inkludert eiketrær. Burr eik og andre medlemmer av den hvite eik familien, inkludert hvit eik og post eik, utvikle anthracnose oftere enn andre typer eik. Symptomene begynner med utviklingen av brune flekker på bladene, som fører til bladene utvikle en papery tekstur. Etter hvert flekkene spre seg og dekker det meste av bladet. Oaks infisert med anthracnose-forårsaker sopp, Gnomonia veneta, også utvikle klynger av kvister på slutten av grener, kjent som hekser 'feiekoster. Kjølig, fuktig vær bidrar til spredning av anthracnose. Spray trær med kobber soppmidler for å behandle Anthracnose infeksjoner. Beskjær ut døde kvister og rake opp alle infiserte blader som faller fra treet.

Oak Leaf Blister


En annen sopp sykdom, kjent som eik blad blemme, forårsaker stygge flekker på eikeløv. Bladene begynner å gulne og deretter utvikle store, hevet blemmer, omtrent en tomme i diameter. Flere infeksjoner i sopp, Taphrina caerulescens, forlater grunn til å bli vridd og faller av for tidlig. Undersiden av bladene kan utvikle en grå, fuzzy tekstur. Generelt sett betyr dette løvverk sykdommen ikke forårsake langsiktige skader på treet. Unn stygge trær med en lime-svovel eller kobber soppdreper spray før knopper åpning i løpet av våren.

Actinopelte Leafspot


Actinopelte leafspot oppstår når sopp, Actinopelte dryina, angriper eiketrær. Rød eik oppleve den mest alvorlige skader på grunn av Actinopelte leafspot. Bladene begynner å utvikle små rødbrune flekker på sensommeren eller tidlig høst. Lavt jern eller ineffektiv befruktning bidrar til utvikling av sykdommen. For å forhindre alvorlig defoliation, rake opp og ødelegge alle infiserte blader. Gjødsle infiserte trær for å fremme ny, sunn vekst.

Insekt Leaf galls


Skadedyrangrep kan også føre til problemer med løvverk av eiketrær. Leaf gnagsår vepsene er små veps som borer seg ned bladene. Store, fuzzy-teksturert galls begynner å vokse på undersiden av bladene, vanligvis gul i farge. Ofte, trær infisert med skadedyr er mer sannsynlig å utvikle soppsykdommer. Et tre med bladflekker og fuzzy galls mest sannsynlig krever behandling for både en soppsykdom og galle veps. Generelt har gnagsår veps ikke truet livet av en eik. For en alvorlig, stygge angrep, kontakt det lokale landbruket forlengelse kontor for en liste av plantevernmidler som er godkjent for veps i nærområdet.