Hovudside

Kan jeg Gjenbruk Prefinished tregulv?

by Walther

Kan jeg Gjenbruk Prefinished tregulv?

Gjenvunnet tregulv er stadig i popularitet som flere hus og søke grønne bygge alternativer. I stedet for å måtte kjøpe gjenvunnet gulv, kan du gjøre dette på egen hånd hvis du allerede har tregulv som du vil endre. Mens not og fjær gulv er den enkleste å bruke, kan til og med gamle hardwood plankegulv brukes om igjen hvis du trekker opp det riktig.

Eldre Plank-Style Flooring


Denne type parkett var vanlig før på 1980-tallet og 1990-tallet da laminater ble innført. Det kan finnes i mange eldre boliger. Vanligvis ble planker av tre spikret til et gulvet, men i enkelte gamle boliger de kan ha blitt spikret direkte til gulvbjelkene, fungerer som et undergulv og gulv i ett. Disse styrene kan bli dratt opp og gjenbrukes, men forsiktighet må tas i løpet av prosessen for å unngå sprekker eller splinte plankene. En snuse bar kan brukes på den ene enden for å forsiktig trekke opp planken etter som det kan fjernes forsiktig fra undergulvet eller bjelke.

Tungen og Groove Flooring


Not og fjær prefinished gulv er mye lettere å fjerne og gjenbruke, hvis det ble installert som et flytende gulv. Dette betyr at det ikke er festet direkte til underlaget, men "flyter" på toppen av den. Nøkkelen med å fjerne denne typen gulv er å finne slutten rad i rommet. Fjern bunnplaten eller klebestripen låse den på plass, og bare låse platene fra hverandre. Tungene og sporene må være grundig rengjort før de kan brukes på nytt.

Limt-In Flooring


Limt-i gulv er mye vanskeligere å fjerne, og du kan ha varierende hell med å berge styrene. Eldre lim vil være lettere å fjerne så det vil ha herdet og sprakk over tid. Nylig limt-i gulv vil være mye vanskeligere å fjerne. Du kan varme hvert bord med en varmepistol for å løsne limet. Når det er løsnet, kan du lirke opp gulv med et brekkjern. Hensyn må tas ikke til å svi gulv med varmepistol. Når gulvet er fjernet, vil baksiden av platene må bli ytterligere behandlet for å fjerne eventuelt overskytende lim før plankene kan brukes på nytt.

Andre hensyn


Eldre tre som ikke har blitt skikkelig vedlikeholdt blir sprø og kan være umulig å fjerne uten skader. I dette tilfellet, kan du sitte igjen med planker som krever omlakkering før de kan brukes på nytt, eller de kan trenge å bli trimmet ned for å klippe bort de skadede flekker. Hvis du har planer om gjenbruk av gulv i et mindre rom, dette er ikke en stor bekymring. Men hvis rommet er av samme størrelse, kan du ende opp kort på gulv hvis platene er sterkt skadet.