Hovudside

Hva er forskjellen mellom Roman & tysk kamille?

by Walther

Hva er forskjellen mellom Roman & tysk kamille?

Brukt medisinsk i tusener av år, epleduftende, små daisylike blomster av kamille gjør en beroligende te. Lagt til en aktuell salve eller salve, berolige de hudirritasjoner. De to distinkte arter blir ofte kalt romersk kamille og tysk kamille. Selv om begge inneholder de samme gunstige forbindelser og mange botaniske egenskaper, er tysk kamille den mest brukte medisinsk.

Arter


Romersk kamille er oppført botanisk som Kamille, Kamille eller Chamomilla recutita og er innfødt til Europa og Midtøsten. Tysk kamille er referert til botanisk som Anthemis nobilis eller Chamaemelum nobile. Det er innfødt til Europa og Nord-Afrika.

Årlig eller Perennial


Tysk kamille er en årlig lett vokst fra frø sådd direkte i hagen. Det er også en produktiv produsent av frø og vil reseed seg i hagen din i mange år. Romersk kamille er en flerårig, vokser nytt fra sine røtter hver vår. Det er dyrket av root divisjon.

Vekst Habit


Romersk kamille er en lav vekst, spre plante nå bare ca 1 meter høy. Det tolererer ikke varme, tørre forhold. Tysk kamille vokser mer oppreist, og nådde en høyde på opp til 2 1/2 meter.

Blomster og blader


Bladene av tysk kamille er delt to ganger i lineære segmenter. Dens daisylike blomster har en hul, kjegleformet gul midt disk omgitt av hvite ray blomster. Romersk kamille har også delt blader, selv om de kan være delt enten to ganger eller tre ganger og er flatere og tykkere enn den tyske variasjon. Sine blomster er like, men Roman kamille blomster 'senter disk er mer bred enn konisk. Senteret disk av blomster er den viktigste skille forskjellen mellom de to varianter: Tysk kamille har en hul senter disk og romersk kamille har en solid senterskive.