Hovudside

Små hvite insekter på Busker

by Walther

Busker og busker er et fast innslag i landskapet der 2- til 20-meter-høye, multi-forgrenet, treaktige planter bidrar til å bygge bro over gapet mellom de lavtvoksende stauder og sommerblomster og de høyere trær. Busker og busker er like mottakelige for sykdommer og skadedyrangrep som andre planter. Vanlige skadedyr inkluderer noen typer små hvite insekter. Riktig identifisering av skadedyr er første skritt mot effektiv ledelse.

Identifikasjon


Busker og busker er utsatt for angrep fra små hvite skadedyr som bladlus, mealybugs og whiteflies. Av de tre, bladlus er den vanligste insekt av planter inkludert prydplanter, busker og trær, i henhold til Colorado State University Extension.

Beskrivelse


Bladlus er soft-bodied, ovale og sjelden overstiger 1/8 inches i lengde. De bevingede eller vingeløse insekter varierer i farge fra en voksaktig, ullen hvit til lys gul, rød, oransje, grønn eller svart. Mealybugs har lange, segmentert, myke kropper og ligge på alt mellom 0,05 til 0,2 cm lang. Hannene er en skitten hvit til grå farge og hunnene er dekket med hvit, bomullsaktig voks. Whiteflies har gule kropper og hvite vinger. Skadedyr er svært liten i størrelse og nymfene er vingeløse.

Skade


Bladlus, whiteflies og mealybugs er SAP-fôring kjæledyr som suger plante juice fra ømme områder som saftige stilker, blader og knopper. Større tilstedeværelse av skadedyr fører til krøllet, forvrengt og gulnet løv med forkrøplet skuddvekst. Viss bladlus årsaken galls å vises på skadede områder. Når de spiser, alle tre skadedyr utsondre en klebrig honningdugg som fører til vekst av svart, sotete muggsopp på infiserte områder.

Kontroll


Vi presenterer naturlige bladlus rovdyr som den parasittiske veps, syrphid fly og lacewing til befengt busker er blant de biologiske kontrollalternativer for bladlus. Kjemisk kontroll alternativer inkluderer bruk av plantevernmidler som inneholder acephate, malathion eller permetrin. Snylteveps, insekt såpe og smalt spekter olje er nyttig i å kontrollere mealybugs. Kraftige vannstråler også bidra til å fjerne mealybugs fra planter. Bruk minutt pirat bugs og store-eyed bugs å kontrollere whiteflies. Whiteflies er svært vanskelig å kontrollere med insektmidler. Anbefalte produkter inkluderer neem olje og smalt spekter olje.