Hovudside

Full sol eller skygge for en Crimson Queen Maple

by Walther

Selv om du kanskje tenke på trær som store, skygge produserende elementer i et hjem hage, noen mindre trær er fargerik og prangende, lage gode dekorative aksenter. Variasjonen av japansk lønn kalt "Crimson Queen" (Acer palmatum var. Dissectum "Crimson Queen") er et godt eksempel på denne type dekorative treet. Den vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 5 til 8.

Crimson Queen


Sorten "Crimson Queen" tilhører en gruppe av pryd røde Maples som er kalt dissekert fordi bladene er fint kuttet, med mange divisjoner av grasiøs, taggete flygeblader i hver forbindelse blad. Denne variasjonen løvverk er dyp rød når bladene først dukke opp i løpet av våren, så modnes til en mørkere, lilla-rød i sommer og blir knall rød i høst. Totalt sett vokser treet til en høyde på ca 8 eller 10 fot når moden, sprer med grasiøs, overordnede grener for å dekke et område på 10 eller 12 meter. "Crimson Queen" blomstrer om våren, produsere attraktive men små rødlige blomster, etterfulgt av ubetydelige, bevingede frukt kalt Samaras.

Sol


"Crimson Queen" tåler et sted som mottar enten full sol eller delvis skygge, med den beste beliggenheten avhengig til en viss grad på klima. I områder med varme sommersolen, plante treet der den er i full sol i morgen, etterfulgt av delvis skygge i ettermiddagstimene, bidrar til å hindre glohet av sin delikate blader. I regioner med kjølige somre, gjør treet godt og har sine lyse farger i sin helhet solen. I de kaldere deler av utbredelsesområdet, "Crimson Queen" kan trives i et solrikt, varmt sted, for eksempel i nærheten av en sør- eller vestvendte veggen av en bygning, hvor det er noe beskyttet mot vinterkulda. Treet blar ut tidlig på våren, så velger en varm planting området i disse kaldere områder bidrar også beskytte sin løvverk fra sen-våren frost.

Vann og Jord


Dette treet blomstrer når den mottar regelmessig, selv fuktighet, selv om det kan gjøre det bra i tørkeperioder gang godt etablerte. I løpet av sin første sesong, vanning treet ukentlig hjelper det å etablere en dyp og omfattende rotsystem som er viktig for fremtidig vekst. "Crimson Queen" vokser i alle typer hagejord som er godt drenert, men foretrekker en fruktbar leirjord. Legge litt kompost ved planting kan øke jordas organisk innhold og fruktbarhet. Hvis din jord inneholder leire og avløp sakte etter en regn, blande i litt fin sand for å forbedre sin drenering.

Andre Care


"Crimson Queen" er naturlig grasiøs, men du kan beskjære treet for å bidra til å kontrollere sin størrelse eller fjerne skadede greiner. Du bør bare beskjære treet i løpet av sin vinter dvalen fordi, som de fleste Maples, blør det sap voldsomt når kutte i vekstsesongen. Selv om dette treet er vanligvis pest- og sykdomsfri, kan det utvikle sopp problemer som wilt eller blad spot når dyrket i altfor våte forhold. Velge et sted med god luftsirkulasjon, clearing rusk fra under treet regelmessig og vanning med en soaker slange eller drypp vanning bidrar til å hindre disse problemene. Treet kan også tiltrekke skadedyr som bladlus eller trips, som kan kontrolleres ved å spraye med insekt såpe, fortynnet med en hastighet på 5 spiseskjeer per gallon.