Hovudside

Slik installerer du et tak fra start til slutt

by Walther

Slik installerer du et tak fra start til slutt

Installere din egen taket fra å starte til slutt tar effektiv prosjektledelse uavhengig av takmaterialet du velger. I denne forbindelse er det viktig å kjenne en effektiv metode for å produsere det resultat man ønsker å oppnå for taktekking. Bryte ned installasjonsprosedyren inn nødvendige oppgaver gir deg muligheten til å forstå de ulike aspektene som utgjør hele installasjonen. Installere et tak tar tid og ferdighet som sparer penger på entreprenører hvis du har kunnskap til å utføre installasjonen på riktig måte.

Bruksanvisning


•  Installer en taktekking grade kryssfiner, tømmer eller oriented strand board (OSB) vindsperre å gi et solid tak dekk for din takmaterialet. Installere et minimum av 15-lb. takpapp over taket dekk, i parallelle rekker med en 3-tommers overlapping opp taket.

•  Knips kritt linjer med jevne mellomrom fra Ridgeline på toppen av taket til takskjegget på bunnen av taket for å holde taktekking installasjon rett. Snap kritt linjer som en guide for hver horisontale kurs over taket fra hver rake eller siden takkant.

•  Installer et drypp kant på det laveste taket kanten. Fest dalen og rake edge inndekninger før du installerer takmateriale med mindre taktekking produsenten ber deg ellers. Vanligvis bruker aluminium coil trim for å gjøre den blinkende du må skjøten mellom to overganger, slik som mellom taket og husets vegg eller mellom to forskjellige retninger tak på en side av taket.

•  Installer metall taktekking med selvgjengsekskantskruer med skiver med mindre din taktekking produsenten anbefaler en bestemt lås. Bruk taktekking negler for tre eller asfalt helvetesild, og la et miniatyr dybde på plass under neglen hodet for å tillate materiell ekspansjon.

•  Forskyv takspon kurs for å minske risikoen for vanninntrengning ved side leddene. Overlapping grus, skifer og asfalt-basert roll taktekking materiale mellom kurs med minst tre inches. Følg presise overlappings instruksjoner fra et metall taktekking produsenten å holde produktgarantien gjelder.

•  Installer ridge blinker langs toppen taklinje å forlenge 6 inches på takmaterialet til hver side av taket. Fest ridge caps over Ridgeline i henhold til taktekking produsentens instruksjoner. Vanligvis installerer du hver åskam cap med en overlapping som vender bort fra den rådende vinden.

Tips og advarsler


  • Påfør taktekking sement for å gi ekstra vanntetthet på sårbare punkter i taket som, under side runder for rullet taktekking og under runder på ridge caps.
  • Bruk vernebriller, vernesko og vernehansker når du installerer et tak for å beskytte deg mot skader fra takmaterialet.