Hovudside

Ideer for en etterfølgende anlegg

by Walther

Ideer for en etterfølgende anlegg

Løpende planter legge et rustikt preg til både innendørs og utendørs. De kan bruke underjordiske løpere eller klatring vinstokker å spre løvverk. Når du velger følgende planter til hagen din, bør du vurdere klimaet, jordtype og mengde lys tilgjengelig. Husk at mange etterfølgende planter anses invasive, selv om de er lovlig å plante, så tenke ut en plan for å kontrollere løpere og frøplanter.

Kasser


Vise dine følgende planter i en blomsterkasse for å forbedre utseendet av ditt hjem. Den Clemson University Cooperative Extension anbefaler hengende blomsterkasser i øyehøyde, for eksempel på nederste nivå av ditt hjem, for å øke estetisk appell, men du kan også bruke dem på øvre nivåene hvis du bor i en leilighet eller har flere nivåer i hjemmet ditt . For den beste utseende, strekker kasser i hele lengden av vinduet. Løpende blomsterplanter som fuchsia eller alyssum er visuelt tiltalende. Plant følgende urter som timian og mynte utenfor kjøkkenvinduet for enkel tilgang mens matlaging.

Ground Covers


Bakken dekker redusere luke vekst og bedre jord helse. En rekke etterfølgende planter, inkludert ryllik, meksikansk nattlysolje, eføy, mynte og Speedwell, er ideelle for områder som er mindre enn 50 kvadratmeter. For større områder, prøv fringed salvie, krypende einer, blå svingel og snik babyens pust. Bakken dekker kan være skjør, så bruk stepping steiner eller en bane hvis de er plantet i områder med stor trafikk. Blomstrende bakken dekker krever mer stell og vedlikehold enn andre varianter, som eviggrønne etterfølgende planter.

Trellises


Selv espalier systemer brukes ofte for rent pryd, de har også utilitaristisk fordeler. For eksempel har mange etterfølgende frukt og grønnsaker, som tomater og bær, vokser bedre når støttet med et espalier system. Boken "The Finnes Garden" foreslår å plassere en espalier bak potteplanter som har følgende vaner å gi støtte og mulighet for økt vekst. Espalier systemer også fremme luftsirkulasjon mellom grenene for å oppmuntre til ny utvikling og støtte etablert vekst.

Kasseroller


Løpende planter kan også dyrkes i potter, enten i hjemmet eller ute i hagen. Selv om du har plass i hagen din, bør du vurdere å bruke en stor pott å inneholde følgende planter og hindre dem fra forbikjøring andre planter i hagen din. Mange etterfølgende varianter, inkludert Boston eføy, Virginia Creepers, mynte, søt fiolett, snø-on-the-fjellet og søte Woodruff kan være aggressiv og selv invasiv hvis de ikke blir kontrollert. Du kan også bruke store potter av etterfølgende planter som dekorasjon i patio områder eller ved siden av et basseng.