Hovudside

Kan jeg sette Algaecide Væske for små Vinyl Pools i My Koi Pond?

by Walther

Kan jeg sette Algaecide Væske for små Vinyl Pools i My Koi Pond?

Hvis din Koi dam vann er i ferd med å ta på seg en grønnlig fargetone, og du har en flaske algaecide som du bruker for barnas vinyl basseng på hånden, kan det være fristende å helle litt i vannet for å holde alger i sjakk. Denne tilsynelatende uskyldig handling kan få store konsekvenser for fisk i dammen.

Giftige ingredienser


Vinyl basseng algicider bruke bestanddeler som kobber og kvaternært ammoniakk i sterke konsentrasjoner. Mens disse kjemikaliene er trygt å bade i, de er ikke trygt for forbruk. Koi fisk i dammen internal noen kjemikalier som du legger til vannet. Både kobber og ammoniakk er spesielt toksiske for Koi og kan føre til sykdom og død i forholdsvis lave konsentrasjoner, avhengig av andre vannkvaliteten som alkalitet og temperatur.

Unøyaktig dosering


Uten en skikkelig dispense diagram for dammen, er det umulig å vite hvor mye basseng algaecide å legge til dammen for å eliminere alger uten å skade vannlevende organismer. Forutsatt ingrediensene var trygt for fisk, og legger for mye i stor grad kan påvirke vannkvaliteten i dammen - den viktigste faktoren i Koi overlevelse.

Risiko vs Benefit


Det er mange potente algaecides på markedet som er laget spesielt for Koi dammer. Beskytte vannkvalitet er et nødvendig skritt for å sikre overlevelsen av din Koi fisk investering. I dette tilfellet, risikoen langt større enn fordelene, særlig når trygge alternativer eksisterer for å behandle algevekst.