Hovudside

Hvordan Grow en Dieffenbachia Plant

by Walther

Hvordan Grow en Dieffenbachia Plant

Dieffenbachia, også kjent som dum stokk, er en tropisk flerårig plante som vanligvis dyrkes for sin pyntegrønt. Planten dyrkes nesten utelukkende som en potteplante i tempererte områder på grunn av behovet for en konstant temperatur. Det er populært i hjem og kontorer på grunn av sin toleranse for lite lys og enkel behandling. Dieffenbachia planter vokser vanligvis til ca 3 meter i høyden, selv om noen planter kan nå opp til 5 meter. Blomstene av anlegget er små, grønne og iøynefallende. Dieffenbachia anlegget er forholdsvis lett å dyrke, men krever riktig miljø for å trives.

Bruksanvisning


•  Plant dieffenbachia i en 10-tommers diameter gryte fylt med en voksende medium laget av to deler potting jord og en del torvmose. Holde potten på et sted som mottar lys og indirekte sollys i løpet av våren, sommeren og høsten. Plasser i direkte sollys i løpet av vinteren.

•  Hold dieffenbachia anlegget på en konstant temperatur på 60 til 80 grader Fahrenheit. Ikke la temperaturen til å forlate dette området eller løvverk kan begynne å falle. Plasser et termometer i nærheten av anlegget for enkelt å overvåke temperaturen.

•  Vann din dieffenbachia anlegget to ganger per uke i løpet av våren, sommeren og høsten for å holde jorda konsekvent fuktig. Redusere hyppigheten av vanning til en gang per uke i løpet av vinteren, når anlegget er mindre aktive.

•  Mist dieffenbachia to til tre ganger per dag med en sprayflaske fylt med lunkent vann for å øke den relative luftfuktigheten. Spray tidlig på morgenen så overflødig fuktighet kan fordampe før temperaturen synke om kvelden.

•  feed dieffenbachia gang annenhver uke i løpet av våren og sommeren med en balansert 10-10-10 NPK-gjødsel. Redusere frekvensen til en gang i måneden i løpet av høsten og vinteren. Følg produsentens instruksjoner for riktig anvendelse og dosering.

•  Re-potten Dieffenbachia planter inn i en større beholder hvert tredje år for å gi rom for vekst. Øke størrelsen på potten med 3 til 4 inches, og fyll med en frisk voksende medium. Vær forsiktig så du ikke skader noen røtter mens transplantasjonen.

Tips og advarsler


  • Plassere en luftfukter nær dieffenbachia hvis det ikke er mulig å tåke anlegget i løpet av dagen. Anlegget vil tolerere lav luftfuktighet, men vil gi bedre resultater under mer fuktige forhold.
  • Bruk hansker når du håndterer dieffenbachia, som alle deler av planten er giftig. Aldri svelges det eller holde den på et sted hvor den kan nås med kjæledyr eller små barn.