Hovudside

Hvordan Paint en Wood Grain Effekt på en vegg

by Walther

Hvordan Paint en Wood Grain Effekt på en vegg

En faux tre korn effekt er laget med maling verktøy som stemple tre korn mønster i våt maling. Effekten kan være subtile eller fet, avhengig av skyggen av maling du har valgt. Mørkere farger skape sterkere linjer; lysere farger skaper en mer delikat effekt. Ikke begrens deg til brun heller. Prøv en delikat rosa eller gule i en liten jente rom eller rust eller grønn for en guttens rom. Bruk faux tre korn for å lage en lunefull skog veggmaleri eller bare legge litt ekstra tekstur.

Bruksanvisning


•  Vask veggene med en oppløsning av 1/8 kopp trinatriumfosfat i 1 liter varmt vann. Bruk en ren klut og starte på toppen av veggen og jobbe nedover. Tillater veggene å tørke i flere timer. Trinatriumfosfat er en svært alkalisk rengjøringsmiddel som brukes av profesjonelle malere for å fjerne fett og sot fra veggene. Erstatte en mild, alle formål renere eller oppvaskmiddel hvis du foretrekker det.

•  Fjern møbler fra rommet og dekke etasjer med en presenning for å beskytte dem fra maling spruter. Sikker malerens tape til baseboards og trim for å beskytte dem fra maling.

•  Fukt en bit av malerens kitt i små hull og ujevnheter med en sparkel. Tørk overflaten med sparkel for å jevne det ut. La kitt tørke og sand det glatt.

•  Sand veggene lett med sandpapir for å fjerne ujevnheter og slipes overflaten litt for bedre maling vedheft. Tørk av veggene med en fuktig klut. Påfør en primer og la den tørke.

•  Male veggene med en base coat og la det tørke i 24 timer. Når du velger maling til dette prosjektet, velge to nyanser i samme farge familie. Velg en lys farge for grunning og en litt mørkere farge for faux tre mønster. Jo større kontrast mellom nyanser, den dristigere effekten.

•  Lag top coat ved å blande en del emalje glasur, en del maling - i den mørkere nyanse - og to deler vann i en bøtte. Rør blandingen forsiktig til det er godt blandet.

•  Påfør top coat til veggen i 12-tommers seksjoner, med en rulle. Starter på toppen av området, fast drar faux tre verktøyet ned veggen, rocking det en gang for å lage en kvist i treverket effekt. For å gjøre en tre korn effekt, drar en kam verktøy over top coat, arbeider fra toppen til bunnen av veggen. Alternative to eller tre rader med tre korn med en eller to rader med kvist i treverket for den mest naturlige utseende.

Tips og advarsler


  • Øve på et stykke kryssfiner eller gips før du prøver en tre korn effekt på veggen. Du vil raskt bli dyktigere.