Hovudside

Hva er årsaken Mine Lilies til Wilt & Die?

by Walther

Hva er årsaken Mine Lilies til Wilt & Die?

Liljer er en art av blomstrende plante som tilhører slekten Lilium. Flertallet av lilje varianter funksjonen 6- til 8-tommers duftende prydblomstrer; noen sorter, for eksempel asiatiske hybrider, har mindre blomster, ca 3 til 4 inches i størrelse, som ikke er velduftende. Avhengig av variasjon, liljer blomstrer enten i slutten av våren og forsommeren eller sensommeren. Liljer er generelt en lite vedlikehold plante som vokser godt utendørs og som et innendørs potteplante. Mangel på forsvarlig omsorg, skadedyrangrep og sykdom kan skade en ellers frisk plante, forårsaker det å wilt og med dø.

Ikke nok fuktighet


Liljer må dugger periodisk om hver dag eller minst to ganger per uke for å holde dem levende, spesielt når opprettholdes som potteplanter. Den ekstra fuktighet som misting gir hindrer liljer vises slapp og livløs når luften i hjemmet ditt er tørt. Hvis du ikke klarer å tåke dine liljer regelmessig, plassere sine beholdere i en vannfylt tallerken foret med småstein. Småstein bidra til å sikre tilgang til fuktige og fuktige forhold, som liljer trenger.

For mye vann


Selv liljer krever fuktige, fuktige forhold for å vokse og utvikle seg, kan for mye vann gjør dem wilt og dø. Forplante liljer i løs jord med god drenering. Hvis opprettholde liljer som potteplanter, gjøre visse deres primære containere er satt i skuffer hvor overflødig vann kan renne. Sjekk planter innen 30 minutter etter vanning, og bli kvitt overflødig vann som har samlet seg i skuffen. Overwatering liljer kan skade sine røtter.

Lily Leaf Beetle


Lilje blad bille invaderer liljer og forbruker sine blomster og blader, som til slutt fører til at plantene å svekkes ned til sine pærer. Den beste måten å forhindre en bille infestation er å kjøpe pærer fra pålitelige kilder. Alltid ta tid å fjerne jord fra pærene før spre å unngå planting forurenset planter. Spray liljer med et insektmiddel i slutten av våren og forsommeren for å beskytte mot skadedyrangrep.

Sykdom


Liljer plantet utendørs er spesielt utsatt for soppsykdommer. En syk plante viser tegn på wilt før den dør. Bli kvitt syke planter for å hindre at soppen sprer seg til andre planter i nærheten. Spray plantene med soppdreper på våren som et forebyggende tiltak.