Hovudside

Slik fjerner Silikon Flekker fra Glass

by Walther

Slik fjerner Silikon Flekker fra Glass

Når du arbeider med silikon caulks og selfangere, er det veldig lett å beite et vindu, speil eller andre glassoverflate og tilfeldigvis smøre litt silikon over det. Dette er ikke slutten av verden. Selv om silikon er meget slitesterk og motstandsdyktig mot mange av løsemidler, det er faktisk ganske lett å fjerne fra glass ved hjelp av vanlige husholdningskjemikalier og verktøy. Så lenge glasset er flat og fri for rusk, vil du være i stand til å fjerne silikon med litt tålmodighet og en liten albue fett.

Bruksanvisning


•  Fukt vinduet med en kommersiell vindu renere og tørk av med en ren klut eller et papirhåndkle. Dette vil fjerne noen annen skitt mens lett fukting av silikon flekker.

•  Legg en fersk barberblad mot vinduet til en lav vinkel, 30 grader eller mindre, og bruke den til å forsiktig skrape silikon. En fersk barberblad vil bedre skrelle silikon fra vinduet enn en med hakk eller rust.

•  Hold caulk fuktet med isopropyl alkohol eller white spirit som du skrape den. Dette vil ikke bare løsne kittet, men gjør det enklere å gli bladet over glasset. Ved påføring av alkohol eller white spirit, bruk en svamp, klut eller bomullsdott - ikke hell eller spray disse stoffene, da de kan komme inn på caulk du ikke ønsker å fjerne.

•  Skill smitter fra selve drivning at du har installert. Hvis de smøres utover er direkte knyttet til den caulk, tape off caulk du ikke ønsker å fjerne. Kutt caulk på tape mark, men ikke skjære for dypt eller trykk for hardt inn i det, som du kan lage riper i glasset. Silikon caulk er myk og krever ikke mye press for å kutte.

•  Hell en liten mengde isopropylalkohol på en klut. Gni alkohol inn i eventuelle gjenværende silikon rest med sirkelbevegelser. Alkohol vil bidra til å bryte ned silikon nok til å fjerne den fra glasset.

•  Rengjør vinduet med vinduspusser igjen for å fjerne eventuelle streker igjen av alkohol og silikon rester.

Tips og advarsler


  • For teksturert glass eller spesielt sta silikon flekker, vurdere å bruke mastik fjernere eller løsemidler som inneholder aceton. Disse kjemikaliene, når kombinert med en myk-stritter kratt pensel, vil fjerne silikon fra vanskelige flekker.