Hovudside

Hvilke Sukker vil gjøre plantene vokser raskere: Brown Sugar eller hvitt sukker?

by Walther

Hvilke Sukker vil gjøre plantene vokser raskere: Brown Sugar eller hvitt sukker?

En gartner arbeider for å oppnå de største, mest produktive, raskest voksende planter. I et forsøk på å oppnå disse resultater, er forskjellige typer av gjødningsstoffer som brukes. Sukker er en slik gjødsel. Både brunt og hvitt sukker har blitt brukt av gartnere håper på et løft i plantevekst. Undersøke resultatene av hvert å avgjøre om sukker er riktig for din hage.

Sukker Forklart


La oss ta et øyeblikk for å diskutere tre ulike typer sukker. Hvitt sukker, eller sukker, er en bearbeidet form av sukrose. Denne sukkerart er slik bearbeidet at det er en ren kjemisk produkt. Brunt sukker, avhengig av kilden, er fremstilt en av to måter. En metode for å lage brunt sukker er krystallisering av naturlig sukker avledet fra sukkerrør eller bete sukker. Dette er kjent som naturlig brunt sukker. Den andre måten er å kombinere hvit sukker med melasse å lage et brunt sukker. Planter bruker en prosess som kalles fotosyntese til å produsere sin egen form for sukker, glukose. Glukose blir brukt av planter som en kilde til energi og næring for å hjelpe dem til å vokse og produsere.

Et ord om melasse


Melasse, mens ikke teknisk betraktet sukker, er en sirup produsert fra saften av sukkerrør eller bete sukker. Melasse er som den flytende søster av krystallisert, naturlig brunt sukker. Melasse er stappfullt av næringsstoffer som potash, svovel, jern og mineraler og sporstoffer. Når fortynnet med vann og helt over på plantejord, melasse gir en næringsrik gjødsel behandling som øker veksten og produksjonen av planter. Melasse kan også blandes inn i andre gjødningsstoffer, som gir den gjødsel med ekstra næringsverdi for å frembringe enda sunnere planter enn plantene ville produsere av seg selv.

Sammenligning av ytelser


Som nevnt tidligere, naturlig brunt sukker og melasse begge har næringsverdi for å øke veksten av planter, mens hvitt sukker som ikke virker. Selv brunt sukker produsert fra en blanding av hvitt sukker og melasse har noen ernæringsmessig fordel takket være det lagt melasse. Enhver type sukker er kjent for å vekke utseendet av et anlegg å begynne med når gitt i lave doser for en kort tidsperiode. Blomstrende planter kan produsere mer levende blomstrer når det følger en lav dose av alle typer sukker. Selv om det ikke er vitenskapelig bevis for å støtte at brunt sukker er bedre enn hvit i hastigheten på plantevekst, er brunt sukker den eneste som tilbyr ekstra næringsstoffer som er kjent for å øke plantevekst.

Betraktninger


Enhver type sukker har potensiale til å skade plantene hvis tilgjengelig i for høy for en dose for lenge i en tidsperiode. Planterøttene er designet for å ta rent vann inn raskt og effektivt. Når additiver som sukker er til stede i vannet, røttene ta lengre tid å bringe det vann inn gjennom røttene. Den effekt som er kjent som omvendt osmose, hvilket betyr at til slutt, kan den sukkervann resulterer i vann som trekkes ut av røttene av planten. Jord rundt røttene forblir fuktig lenger, og sukkeret i jorda gir grobunn for sopp og bakterier. Disse forholdene kan alle føre til lavere vekst av planter over tid.