Hovudside

Voksende soner for Hybrid Tea Roses

by Walther

Voksende soner, også kalt hardførhet eller klimasoner, markere den gjennomsnittlige kaldeste og varmeste temperaturene en region opplevelser. Hver rekke eller kultur av de tusenvis av hybrid teroser vil ha en litt annen vekstsonen som et resultat av forskjellig herkomst mellom sortene. Men te roser som deler en felles forelder, som te roser nedstammet fra Tropicana, har lignende voksende soner.

Hybrid Tea Roses


Hybrid te roser er en krysning mellom hybrid evigvarende roser og te roser. Store oppblomstringer holdt på en enkelt stilk gjøre disse rosene av valg for cut-blomstermarkedet.

Den første hybrid tea rose, kalt La France, ble introdusert i 1867. Denne første generasjonen kors satt standarden i hybrid tea rose hardførhet, slik at gartnere å dyrke roser i områder som gammeldagse roser og te roser mislyktes.

I 1945 Fred var introduced.The første moderne hybrid tea rose, utviklet av krysset hybrid te roser med hverandre, det viste økt hardførhet løpet hybrid te avlet fra den tradisjonelle kors hybrid evig rose og te rose. Moderne hybrid te roser generelt har mer energi enn eldre varianter, noe som gjør dem mer tolerante overfor ekstreme temperaturer som gir dem en større voksende sone enn de fleste roser.

11-soner


USA har 11 voksende soner, med sone 1 den kaldeste og sone 11 varmeste. Hver plante dyrket i USA er tildelt en hardførhet region (eller voksende sone), noe som indikerer de kaldeste og varmeste temperaturene som anlegget kan trives i.

Bruk voksende soner som en guide for anlegget valg, men husk at planter hardfør til sone 5 kan vokse lykkelig i en sone 4 hage og planter hardføre i en sone 7 hage kan vise seg for anbud for å overleve kalde vintre.

Voksende soner for Tea Roses


De voksende soner for hybrid te roser varierer avhengig av variasjon. De fleste hybrid te roser vokser godt i sone 4 til 9, selv om de fleste vil trenge vinter beskyttelse i sonene 4 til 7.

Hybrid te roser utviklet før 1945 ikke tolerere ekstreme temperaturer samt moderne hybrid te. De trives i sone 6 til 9, selv om du kan finne sortar som tåler kaldere sone 4 og 5 vintre.

Hybrid te roser utviklet etter 1945 har en langt større voksende utvalg, og noen varianter vil vokse i sone 3 med vinter beskyttelse, mens andre trives i sone 10.

Før du kjøper en hybrid tea rose, spesielt hvis du bor i de nedre eller øvre voksende soner (sone 3 og 4 eller 9 og 10), finne ut den nøyaktige hardførhet rekkevidde.

Sub Zero Hardy Tea Roses


De siste 10 årene har det vært en eksplosjon i antall hybrid te roser introdusert til gartnere. En av disse introduksjoner er "sub-zero" hybrid tea rose.

Disse hybrid te roser er podet på en rot lager som er hardfør til sone 2. Dette betyr at den øvre delen (bladene, stengler og blomster) er en helt annen plante fra røttene og nedre stammen.

Sub-null hybrid te roser ble utviklet for gartnere som bor i den nordlige USA, Alaska og Canada, der vanlige hybrid te roser er nesten umulig å vokse.

Utvide voksende soner


Områder i luft og jord varmere eller kaldere enn resten av regionen kalles mikro klima. Du kan lage mikro klima i hagen din. I nord, anlegg hybrid te roser på sørsiden av bygninger og vegger eller ved siden av store områder med betong eller stein. Dette varmer både luft og jord temperaturer. Med vinteren beskyttelse, bør hybrid te roser trives i din voksende sone.

For sørlige gartnere, planting hybrid te roser hvor de mottar ettermiddag skyggen og mulching jord vil kjølig luft og jord temperaturer, noe som gjør hybrid te som ikke tåler varmen fornøyd.