Hovudside

Hva slags Fence er bedre for en Ujevn Lawn?

by Walther

Hva slags Fence er bedre for en Ujevn Lawn?

I mange hjem landskap, er fekting en nødvendig komponent for inneholder kjæledyr, skaper privatliv og fremme sikkerhet. En detalj som ofte blir glattet over når du planlegger å installere et gjerde er vanskeligheten med installasjon når plenen er en ujevn overflate. Hilisides, raviner og hauger alle gjøre fekting mye mer komplisert enn det er på flat mark. Hver type fekting har sine fordeler og ulemper i forbindelse med installering på ujevnt underlag, og de er avhengige av gjerdet formål og type terreng.

Beite Gjerder og snø Fekting


De beste gjerder for ujevnt terreng er mer rustikk enn de som vanligvis brukes rundt en plen. De er tre beite fekting og snø fekting. Begge har estetiske kvaliteter og kan være en god passform i noen sammenhenger. Wood beite fekting, inkludert split-rail gjerder, er lettest å justere å følge ujevnt terreng, men de har store åpninger som de fleste dyr kan presse. Akkurat som alle andre gjerde, sine innlegg må settes helt vertikal, men tverrelementene er lett tilpasses terrenget. Samlet, rustikk, uformell kvaliteten av tre beite fekting ser bedre bølgende opp og ned over ujevnt underlag i forhold til de mer formelle og betydelige gjerder vanligvis brukt rundt hjemmene.

Snø fekting, som er virkelig en slags midlertidig gjerde, går opp raskt og enkelt på ujevnt underlag. Den består av tynne trespiler innebygd i en wire rammeverk, som gir den fleksibilitet til å stige og falle over en skiftende karakter. Selv om ment for midlertidig bruk, kan snø fekting bli styrket med en ramme av blomstrende stauder.

Wooden Fekting


En seks meter høye, heltre gjerde kan brukes til å opprette en privat plen område, eller en kortere stakittgjerde kan ramme en plen mens danner en barriere for kjæledyr og små barn. Wooden gjerder kan brukes på en skrå plenen ved å trå gjerdet ned i selv trinn ved hver gjerdestolpe. Hvis, for eksempel, skråninger plenen nedover 6 inches hver 8 fot, deretter hver gjerde panel kan monteres 6 inches lavere enn den forrige panel mens en vertikal orientering opprettholdes for gjerdet styrene. Når gjerdet krysser en mer brå dukkert eller sluk, kan de tverrbjelker mellom hvert innlegg vinkles å matche skråningen, men innleggene og vertikale gjerde boards eller spissede fortsatt bør installeres i en perfekt vertikal orientering for å skape et solid gjerde.

Chain-Link Fekting


Kjede-link fekting er veldig sterk og nyttig for å holde husdyr i og inntrengere ute, men det gir ikke en visuell barriere rundt en plen med mindre det er dekket av vinranker. Stolpene og innramming for kjede-link fekting er ganske enkle å installere på ujevnt terreng, men utfordringen kommer med cutting gjerdet wire. Hver gang vinkelen på gjerdet endres, gjerdet ledningen har til å bli kuttet - en tidkrevende prosess som krever kraftige bolt cutters. Kjede-link fekting, derimot, er laget for å bli modifisert for installasjon på bakker og fungerer like godt i det programmet som på flat mark.

Vevd-Wire Fekting


Vevd-wire fekting er rimeligere enn noen andre typer gjerder, lett og enkel å installere. Det er litt av en uformell stil for rundt plenen foran et hus og kan være mer egnet for en bakgård. Installere vevd-wire fekting på ujevnt underlag er svært lik prosessen med å installere kjede-link fekting i at det krever å kutte mye av gjerdetråd. Vevd wire er mye tynnere enn kjede-link fekting wire, imidlertid, og det kan bli kuttet raskt med håndholdte avbitertang, noe som gjør vevet-wire fekting ganske enkel å modifisere for sin bruk på tvers av bakker, fall og hauger.