Hovudside

Blomst med kronblader som er hvite på Top & Purple Inside

by Walther

Blomst med kronblader som er hvite på Top & Purple Inside

Det er potteplanter og hageplanter med blomster som er hvitt på toppen og lilla inni. Det er både ettårige og stauder med denne type blomst. Noen blomstrende planter vanligvis dyrket utenfor kan bringes inn i huset i høst og vokse som en potteplante gjennom hele vinteren. Plassere hage blomster med svært mørke-lilla og hvite blomster der de mottar ettermiddag skyggen. Hot, direkte ettermiddagssol blekner veldig mørke farger.

Clematis Vines


Clematis Florida var. sieboldiana er en blomstrende vintreet vokser til mellom 6 og 8 meter høye. Den produserer store, hvite blomster med lilla sentre. Blomstene har seks, hvite, spisse kronblader. Den lilla sentrene er staminodier. C. "Fair Rosamond" vokser til mellom 8 og 14 meter høy og produserer hvite blomster med lilla pollenbærere på senteret. Den lilla pollenbærere på Fair Rosamond er mye mindre overdådig og prangende enn de staminodier på C. Florida var. sieboldiana. C. "Henryi" er 6 til 8 meter høy. Den produserer blomster med åtte hvite kronblad og lilla-brune pollenknapper på senteret.

Daylilies


Det er mange hemerocallis daylily varianter med hvite og lilla blomster. Blueberry Candy sorten har kremet-hvite blomster med fiolette øyne. Canadian Border Patrol blomster er kremet med mørk lilla øyne og en tynn mørk lilla linje rundt ytterkanten av kronbladene hvit. Islesworth blomster er kremfarget med plomme øyne og en smal plomme linje rundt kronbladene 'ytterkant. Just A Tease har elfenben blomster med rosa-lilla øyne og petal kanter. Pandoras Box har kremfargede blomster med en liten lilla øye. Piano Man har krem ​​blomster med en plomme øye. De Pony sorten blomster ikke har øyne. De har kremhvite ytre kronblad og blek-lilla indre kronbladene med en kremhvite stripe opp sentrum. .

Petunia


Petunia er ofte dyrkes som ettårige selv om de er stauder i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 10 og 11. De plantene vokse til ca 1 meter høy og produsere traktformede blomster fra vår til høst. The Frost Velvet petunia har blomster som er burgunder-lilla i midten med hvit rundt ytterkantene. Purple Pirouette har ruffled, nellik-type blomster. Hver blomst petal er mørk lilla i midten med hvit rundt kantene. Tidal Wave Silver produserer sølvhvite blomster med lilla sentre og lilla veining over kronbladene. Det er en allsidig petunia som vokser i haugen form, i hengende kurver eller som en klatrer.

Gloxinias


Sinningia speciosa er en vanlig dyrket potteplante med mange hybrid sortar som blomstrer i lilla og hvitt. En av de mest kjente variantene er gloxinia. Tuberous gloxinias kan dyrkes utenfor som ettårige eller knollene kan løftes i høst og re-plantet i løpet av våren. De store trompetformede blomster kan være hvit på utsiden og lilla på innsiden med hvite kanter eller hvit hals. Blomsterhandler gloxinias vokse fra røtter og holdes som potteplanter. Sinningia speciosa "Carangola" ble brukt for å lage blomsterhandler gloxinia hybrid. Den har de samme store rike grønne fuzzy blader som blomsterhandler og tuberous gloxinia men trompet formede blomster er mindre. Blomstene har klare snødekte hvite kronblad lapper med lilla hals.