Hovudside

Forskjellen mellom en Sapling & a Tree

by Walther

Trær gjennomgå flere stadier av vekst før modning i sine karakteristiske former. I mellom frø og blomstrende etapper, trær går gjennom en vekstperiode når de er for uutviklet til å reprodusere, men for stor til å forveksles med en annen plante. Denne fasen er sapling scenen og det er preget av flere egenskaper.

Forfall


Den første og viktigste forskjellen mellom en fullvoksen treet og en sapling er modenhet. En moden treet har en god del av gamle vekst, et stort rotsystem for å drikke og ta ernæring og er utformet med reproduksjon i tankene med ingen ytterligere stadier av vekst til å bruke energi på. Sette omvendt, vokser fort, men har ennå ikke vokst et stort nettverk av røtter og kan ikke reprodusere. Denne intermitterende scenen mellom frøplante og treet er en periode med rask vekst for ungtrær, slik det fungerer å etablere seg i sitt miljø før andre planter, busker og planter kan ta alle ressursene.

Infestation


Mens saplings er mindre og laget av ny vekst i hovedsak, trær har en god del av gamle vekst samt nye blader og greiner som øker plantens evne til photo. Disse forskjellene påvirker et insekt preferanse når du velger en plante til å hjemsøke og lever av. Ifølge en studie fra 2001 utført av Yves Basset av IBISCA internasjonalt forskningsprosjekt, blad-spising og saft sugende insekter var 2,5 ganger så sannsynlig å mate på bladene av en moden plante som de av en ungtrær.

Fotosyntese Valuta


Frekvensen av fotosyntese er også en viktig forskjell mellom trær og plante dem ut. Mens planter har flere blader i modenhet enn de gjør når de er saplings, forlater photo mer når plantene er saplings, ifølge resultatene av en 2002 studie av Sean C. Thomas ved University of Toronto og William E. Vinner av Oregon State University . Denne studien viste at mens eldre trær photosynthesized mer energi på det hele, de gjorde det mindre effektivt enn saplings i det samme området.

Motstand


Mens modne planter kan photo mindre og lide mer av påslag, de er også i stand til å motstå vær og andre faktorer langt bedre enn ungtrær. Den veletablerte rotsystem av et gammelt tre har flere steder å lete etter vann og næringsstoffer. I mellomtiden over bakken deler av treet som stammen og greinene er bedre i stand til å tåle sterk vind og til og med angrep på grunn av sin størrelse og hardhet.