Hovudside

Tiny Grønne Worms spiser Mine Tomato Plant Løv

by Walther

Tiny Grønne Worms spiser Mine Tomato Plant Løv

Hva spiser din plante er egentlig ikke en orm, per se. Det er en av de mest feige skadedyr til tomatplanter: tomat hornworm. Selv om den har en "orm" navn, er det virkelig en larve.

Identifikasjon


Hvis du ser tomat hornworm i sin "lille grønne" scenen, du ser det som en larve. Den vil ha en blek grønn farge i løpet av denne fasen. Men i løpet av mindre enn en måned vil det bli stor og vokse opp til 4 inches lang. Når de får det store, de er umiskjennelig, og vil ha små horn på kroppen sin.

Hornworm Cycle


Hornworms legger egg under tomatplante blader som blir den fem-spotted hauk møll. Du vil legge merke til dem gjennom hele sommeren, hvis utviklingen av hornworms går ubehandlet.

Plant Damage


Hornworms spiser bladene og stilkene av tomatplante. Hvis ukontrollert, kan de helt defoliate en plante i løpet av få dager, og forårsake alvorlig skade på tomat hage.

Behandling


Bruke en flytende spray som inneholder Bacillus thuringiensis, ofte referert til som "Bt", en gang hver 3-5 dager. Bt er miljøvennlig. Det vil gjøre dem svært syk, i hovedsak lammer hornwormsand forårsaker dem til å dø av sult.