Hovudside

Hvor ofte bør du vaske madrasstrekket?

by Walther

Hvor ofte bør du vaske madrasstrekket?

Holde madrass rent og støvfritt kan oppnås ved å bruke en madrass cover. Madrass dekker kommer i to forskjellige stiler, en å være en løstsittende pad som passer over toppen av madrassen med stropper som holder den på plass, og en som omgir hele madrassen og glidelåser for å forsegle stramt.

Madrass Cover Care


En madrass dekselet er utformet for å beskytte din madrass fra støvmidd, allergener, søl og andre ulykker som kan gjelde helse eller kroppslige væsker. Vask og stell av dekslene avhenger av hvor ofte madrassen er brukt.

Hvis du er i et rom der det er meget sjelden brukt, vaske og tørke minst to ganger i året for å holde madrassen lukter friskt og rent. For en madrass som brukes daglig, fjerner madrasstrekket minst en gang i måneden og hvitvaske å bli kvitt støv og allergener.

For små deksler, kan du vaske disse i ditt hjem vaskemaskin på varme syklus med vanlig vaskemiddel. Hvis det er hvitt, tilsett 1/2 kopp blekemiddel til vaskesyklusen. Hvis madrasstrekket er farget, bruke en farge-safe blekemiddel til vaskesyklusen. Hvis du ikke har blekemiddel, tilsett 1/2 kopp boraks til vaskesyklusen, som også vil bidra til å eliminere støv, allergener eller bakterier som kan være til stede.

Hvis madrasstrekket er stor eller tung, for eksempel, som ble brukt på en king-size seng, ville det være best å ta dette til et vaskeri med vaskemaskiner og tørketromler som kan romme store elementer, og dermed eliminere slitasje på vaskemaskinen og tørketrommel.

Med konstant bruk kan madrasstrekk strekke seg, så når tørking, bruk høy syklus å krympe deksler tilbake til sin opprinnelige størrelse. Hvis madrassen trekket ikke brukes ofte og har ikke blitt strukket, bruker lav sykle på tørketrommelen slik at den ikke krymper.

Før du setter madrassen dekselet tilbake på sengen, støvsuge madrassen, snu det og la det til luft. Nå er en god tid også å vaske annet sengetøy som dine dyner, tepper, sengetepper, pute Shams, etc. Følg vaske retninger på kodene for å beskytte farger og tekstiler.

Hvis du arbeider med håndlagde dyner eller ned sengetepper eller dyner, bør du vurdere å ha disse elementene rengjøres av fagfolk som har utstyr og produkter er nødvendig for å rengjøre skikkelig uten å skade elementene.