Hovudside

Lilla Blomstrende trær

by Walther

Lilla Blomstrende trær

Blomstrende trær brukes i landskap å legge sesong interesse og farge. Blomster av disse trærne ofte vike for frukt, som tiltrekker seg fugler til hagen. Selv blomstrende trær har mindre praktisk bruk i forhold til skygge trær, deres ornamental natur og bredt utvalg av blomster farger gjør dem en populær funksjon i hager. Nødvendige endringer i landskapet bør gjøres for å imøtekomme blomstrende trær i stedet for bare å plante dem i hvilken som helst tilgjengelig sted, anbefaler University of Missouri Extension.

Jane Magnolia


Jane magnolia (Magnolia x 'Jane') tilhører en gruppe av hybrid magnolia trær og blomstrer med duftende, tulipanformet lilla blomster. Dette lille treet har mørk grønn, læraktig bladverk og er et populært valg som en aksent og prøve treet. Jane magnolia vokser til en moden høyde på 10 til 15 meter og vokser best i områder som får full morgen solen, men er skyggelagt i ettermiddag. Det er også et godt tre for bruk i større grenser. Jane magnolia bør plantes i rik, fuktig og veldrenert jord og tilpasser seg godt til USDA hardførhet soner 4b til 9.

Jacaranda


Jacaranda (Jacaranda acutifolia) er et løvtre som blomstrer med en ½-tommers brede, lilla trompetformede panicles av blomster vokser på tuppen av greinene. Treet har bregne-lignende, fin-strukturert løvverk og vokser best i sand, godt drenert jord i områder med fullt solen. Jacaranda ikke gjøre det bra i blaut og dårlig drenert jord. Treet er i stand til å vokse opp til 50 meter høy og er ikke anbefalt for små områder. Det finnes en rekke arter av Jacaranda og de fleste av dem er innfødt til Sør-Amerika og Karibia. Unge jakarandatrær har en oppreist vekst, men har en tendens til å vokse uregelmessige greiner som de forfaller. Jacaranda trær er hardfør i sone 9 til 11.

Texas Mountain Laurel


Texas fjellet laurbær (Sophora secundiflora) er en liten eviggrønt tre som vokser til en moden høyde på ca 30 meter. Treet har tett, mørk grønn, skinnende bladverk bestående av syv til ni runde brosjyrer. Texas fjellet laurbær blomstrer med tre til syv-tommers-lange, hengende klynger av prangende, duftende lavendel blomster som dukker opp tidlig på våren. Treet er tørke-tolerant og vokser best i områder med full sol og delvis skygge i godt drenert sand eller leire leirjord. Texas fjellet laurbær har en god motstand mot varme og kulde, og en lav til moderat vannbehovet. Treet er hardfør i sone 7b til 10a.