Hovudside

The Life Cycle av en fruktbærende Plant

by Walther

The Life Cycle av en fruktbærende Plant

Livssyklusen til et fruktbærende planten begynner vanligvis med et frø. Det kan også begynne som en klippe fra en annen plante; som en tuber eller det kan starte sitt nye liv fra en løper som ekstruderer fra det opprinnelige anlegget.

Frukt faktisk fungere som et middel til å spre frøene som er innenfor. Når kjøttet av frukten er spist, er frøet kastet og kan begynne livet når det er avsatt i jorda. Noen ganger frukt frø blir spist av dyr og spredt gjennom sine avfall. Frukt frø kan også utføres til forskjellige steder ved vind eller bølger av havet.

Frø eller Graft og Spredning


Frø inneholder alle forutsetningene for potensielle liv: embryoet og alle de næringsstoffene som er nødvendige for at det skal spire og vokse til et fungerende anlegg. Noen fruktbærende trær, som epler, blir ofte podet på en annen trestammen for å tilegne seg en klone av det opprinnelige treet. Et kutt er gjort i aksje tre og en liten del av den opprinnelige frukttre er podet på snittet.

Velsmakende frukter ofte spist av dyr - som hjort, ekorn og bjørn - eller ved fugler. Fordøyelsessafter mildne frøet hardt skall og når frøene utskilles de er klare til å begynne den første fasen i livet til et fruktbærende anlegget.

Frøplanter


Frøene har visse krav før de kan spire. De trenger en periode av dvalen, en bestemt dybde hvor de må være plantet og kan kreve enten lys, men vanligvis mørke for å spire.

Når spirer, en rot stikker ut fra bunnen av frø og begynner å vokse nedover, samtidig som en spire vokser oppover. Frøet bruker opp alle de næringsstoffene som holdes i frøet til å spire. Når de skyter bryter gjennom overflaten og begynner å produsere blader, begynner det prosessen med fotosyntese mens røttene søke og absorbere vann for den nye frøplante som langsomt vokser inn i en moden fruktbærende anlegget.

Blomstring


Forskjellige fruktbærende planter blomster på forskjellige måter. Noen frukter, for eksempel bringebær og bjørnebær, vokser på skudd som er biennalen, som betyr at de vokser det første året og blomst og frukt neste år. De produserer også sucker skudd som vokser av gamle stokker og fra rot knopper.

Fruktbærende planter, som jordbær, kommer i ulike former: noen er stadig bærende varianter og andre blomster og frukt bare én gang. Morplanten ofte dør etter å spre seg ved å produsere datter løpere som fester seg til jorda.

Pollinering


Knopper forsiktig modnes på fruktbærende anlegg og åpne opp i blomster. Disse blomstene er nå bestøves av bier, kolibrier og / eller andre insekter. De blir befruktet når pollen fra blomst pollenbærere (den mannlige reproduktive organ) overføres av pollinatorer til pistil (kvinnelige reproduktive organ) av en annen blomst. Øves blomstene sakte utvikle seg til frukt.

Frukt


Etter pollinering, sakte begynner den befruktede frø forstørre og skyver kronbladene av. De umodne frukter begynner å forandre farge fra en lett sjattering til en dyp rød, i tilfelle av et jordbær og / eller bringebær, og til en svart et bjørnebær, eller andre farger, avhengig av typen av frukt.

Frukt blir spist av mennesker, dyr og fugler, og gropen eller frø forkastet. Når frøet faller på fruktbar jord, vokser det opp i en annen plante og livssyklusen til den fruktbærende planten begynner igjen.