Hovudside

Afrikanske Planter med merkelige bruksområder

by Walther

Afrikanske Planter med merkelige bruksområder

Det afrikanske kontinentet er full av eksotiske planter, mange som har medisinske og farmasøytiske egenskaper. Noen, som den kola treet, er velkjent, men andre er svært uklar og ikke så godt kjent. Andre planter har interessante skogen svært nyttige i å lage musikkinstrumenter. Siden alle er tropisk, vil de dø hvis de utsettes for frost. Hvis du ønsker å vokse afrikanske planter, vil du trenge et drivhus for å beskytte dem mot vintre i en subtropisk miljø.

Kola treet


Den kola (cola) tre produserer frø, og den viktigste ingrediensen i dem er koffein. Historisk kola var en av de viktigste ingrediensene i cola brus. I dag, bønder i Afrika fortsatt vokse og høste kola, og studenter fra University of California er rådgiving bøndene på moderne teknikker for å utvikle agribusiness.

Cryptolepis Sanguinolenta


Cryptolepis sanguinolenta er en klatring vintreet-aktig busk funnet i Nigeria, Ghana, og opp til Senegal. Sin sjef medisinske bestanddel er cryptolepine, som finnes i røttene. Cryptolepine er en vasodilator (blodåre ekspander) og tiden blir forsket på som en behandling for malaria. Siden det er en antimikrobiell i tillegg, er det også blitt forsket på som en behandling i urogenitale veisinfeksjoner.

Kamfer treet


Kamfer tre produserer kamfer olje, som er mye brukt i medisiner og dufter. Den little- kjente bruken er at treverket er et utmerket byggemateriale. Den har en unik rød og gul stripete korn mønster. Den brukes i å lage fine møbler og musikkinstrumenter.

Prunus Africana


Prunus africana er en eviggrønn ligner på en furu. Den kan vokse til over 60 meter høye med en stammediameter på mer enn tre meter. Sin sjef ekstrakter er fytosteroler og pentacyclic syrer. Disse ekstrakter har vært klinisk bevist å behandle benign prostata hypertrofi (forstørret prostata) og overaktiv blære. Forskning pågår til andre bruksområder for sine ekstrakter.

African Blackwood


African blackwood er den foretrukne tre for å lage oboer og klarinetter. Botanic Gardens Conservation International sier at over 100.000 instrumenter blir foretatt hvert år fra dette treet.

Bambus


Bambus er et meget raskt voksende plante av familien gress. Fordi det er så raskt voksende, er det for tiden under etterforskning av Øst-Afrika Bamboo Project (EABP) som en bærekraftig form for agribusiness. Dens tre har mange bruksområder, fra gulv til møbler til skjærebrett.