Hovudside

Hvor lenge må Peaches Ta til Ripen?

by Walther

Hvor lenge må Peaches Ta til Ripen?

Peaches er ønskelig for sin myk, saftig kjøtt og søt smak. Noen ganger kalles dronningen av frukt, de er på sitt beste når plukket rett fra treet. Faktisk trenger fersken ikke modne når de er fjernet fra treet, ifølge Texas A & M AgriLife Extension nettside. Av denne grunn er mengden av tid fersken tar å modnes, avhenger spesielt av type (sorten) av fersken treet.

Sortar


Ulike typer av fersken modnes til forskjellige tider. Tidlig modning varianter, for eksempel SPRING og Junegold høstes i midten til slutten av mai. Disse fersken tar bare seks til åtte uker å modnes. Andre tar mye lenger. Sen-modning varianter, for eksempel Redskin og Jefferson er ikke moden til slutten av juni. Generelt, de fleste varianter er klar til å høstes i slutten av juni og begynnelsen av juli, noe som betyr at det tar dem ca 11 til 12 uker for å modnes.

Faktorer


Miljøforhold påvirker også fersken utvikling. Peaches plantet i høyereliggende områder kan ta en ekstra uke til 10 dager for å modnes. Trær som er skyggelagt vil også ha fersken som tar lengre tid å modnes. Jo mer sol fersken blir utsatt for, jo raskere vil de modnes. For mye eller for lite vann vil også påvirke utviklingen av frukt. Det samme gjelder for gjødsel. Fersken trær som ikke får nok nitrogen vil utvikle frukt som ikke modnes godt, noe som resulterer i små, sure-smake fersken.

Tegn


På grunn av de faktorene som påvirker modning av fersken, mange hjem gartnere se etter tegn på modenhet heller enn å stole utelukkende på standard høsting datoer. Moden fersken lukter friskt og har myke kjøttet som gir litt. Huden er rød og gul, ikke grønn, og fersken har en lubben, rund form. Noen fersken kultivatorer bruke et instrument som kalles en penetrometer å avgjøre når fersken er moden. Dette instrumentet måler hvor myk frukten er. Peaches ofte modnes på ulike tidspunkter og med på samme treet. Fersken på utsiden av treet (de som utsettes for de mest sollys) kan være moden opp til 10 dager før fersken på innsiden av treet eller på de nedre grener.

Tynning


Tynning er avgjørende for god fruktproduksjon. Tynning som er gjort for lett vil resultere i fersken som ikke modnes skikkelig, ifølge Clemson University Cooperative Extension hjemmeside. Tynn den unge frukt om en måned etter treets topp blomst ved raskt å vri dem av den grenen. Hold gren fast slik at du ikke bryte den, og la ca 6 inches mellom hver utvikle fersken.