Hovudside

How High & Wide Må Rader trenger å være i en hage?

by Walther

How High & Wide Må Rader trenger å være i en hage?

Planlegger du en hage betyr å ta mange faktorer i betraktning, og det er best å gjøre dette før du noen gang satt spade til bakken. Opprette en hage plan kan hjelpe deg med å håndtere de ulike behovene til ulike planter og holde deg på sporet når det gjelder tid for planting. Størrelse, form og makeup av en hage er ikke en fasit. Hver grønnsak du velger har sine egne krav, og du har et sett mye plass til å arbeide, så for å bestemme størrelsen på rader, trenger du en god forståelse av det grunnleggende.

Enkelt Rader


Enkle rader er tradisjonelle, og akkurat bred nok for en enkelt rad av planter. Mens enkeltrader er nødvendig for noen plantings - for eksempel mais, bønner, snap erter, tomater og poteter - de er også mindre effektive bruk av vann, plass og luking tid. Bruk enkle rekker bare for beplantning som krever plass og plante de fleste av dine grønnsaker i brede rader. Husk, når plante mais at fordi dens vind øves enkelt radene skal være ved siden av hverandre. Rader kan være så lenge du vil de skal være, tar hensyn til hvor langt fra hverandre dine spesielle frø eller planter trenger å være, men husk at du skal luke alt.

Brede Rader


Brede rader er vanligvis ca 3 til 4 meter bred, men bør være liten nok til at du lett kan nå inn til luke, vann og arbeid fra begge sider. Brede radene har en rekke fordeler. Fordi du ikke trenger så mange stier når du bruker brede rader, mer av din hage plass går til selve hagearbeid. Den høyere tettheten av planter i en bred seng skyver ut ugress og bevarer fuktighet, skyggelegging jord for å forsinke fordampning. Brede rader også tillate deg å plante følges avlinger.

Hevet senger


Hevet senger kan være enkelt rad eller bred rad, men de tjener et bestemt formål. Mounding jord opp i en hevet seng gir mer areal for solen å varme. Dette gjør hevet senger tørke ut raskere, drenere bedre, og holder dem varmere lenger. Hevet senger er godt egnet til alle rotfrukter, inkludert løk, gulrøtter, rødbeter, neper og reddiker. Hevet senger kan også gi varme for planter som trenger det, for eksempel tomater og paprika. Hvis du har tung, dårlig drenering jord, vil opphøyde senger holde hagen din fra å få vann logget.

Opprette en hage Plan


En hage plan er viktig fordi det vil holde deg på sporet mens du er pløying, forbereder og planting. Du vet hva som må gå der uten å prøve og finne ut av det på sparket. Fordi det er så mange faktorer å vurdere - hva grønnsaker å plante, hva slags senger de vil behov, hvordan det vil alle passer sammen, det faktum at høye avlinger trenger å gå i nord, slik at de ikke vil skygge mindre dyrking - en plan kan holde deg fra uhell plante tomater der kornet som trengs for å gå.