Hovudside

Hvordan vite om Wood Har Rotted

by Walther

Det finnes to typer råte som påvirker tre og tømmer; tørr og våt råte. Hussopp er faktisk et resultat av angrep av en levende sopp, mens våt råte er rett og slett den naturlige nedbrytning av tømmer i nærvær av høye nivåer av fuktighet. Av de to, er tørråte langt mer alvorlig og behandles vanligvis ved fjerning av alle infiserte tømmer så vel som anvendelsen av kjemisk fungicid. Våt råte behandles avhengig av alvorlighetsgrad og plassering av råte; noen ganger enkle reapplications av vannavvisende finish kan stoppe råte, mens andre ganger hele tømmer kanskje må byttes ut. I alle tilfeller av våt råte, må kilden til fuktighet, noe som forårsaker råte rettes for å hindre ytterligere problemer.

Bruksanvisning


Identifisere Dry Rot


•  I de tidligste stadiene, vil hussopp se ut som offwhite, bomulls ark på murverk og tømmer. Det kan ha en gulaktig skjær der de utsettes for direkte lys.

•  Noen sopplignende organer kan vokse over overflater og utførelser som skjuler tørr-rotting tømmer, som for eksempel gips eller maling. Ofte kan de være de første synlige tegn på råte.

•  Inspiser tømmer for lange, dype sprekker på tvers av korn. Disse sprekker kan også bevis off-white fibre av soppen.

•  Der det er mulig, gjelder direkte press mot tre som du mistenker å være lider av hussopp. Tømmer råtnende fra hussopp vil spenne under press, ofte smuldrer under selv små innslag.

Identifisere Wet Rot


•  Kontroller for våt råte i områder vanligvis utsatt for fuktighet, slik som de som kan bli utsatt for den største fuktighet eller som er nærmest den første eller andre områder hvor vannet samles.

•  Maling og utførelser kan se lyden mens de skjuler rotting tre under. Profesjonelle utbyggere og praktisert gjør-det-selv kan bruke et tynt blad kniv til å presse inn i tømmer, søker bare veldig lett trykk. Kniven må ikke trenge svært dypt i det hele tatt. Dyp penetrasjon er et tegn på råte.

•  Føl treslaget. Tømmer påvirket av våt råte vil føle svampete, selv til tross utførelser og maling, og vil se mørkere enn tømmer upåvirket av råte.

Tips og advarsler


  • Hvis du mistenker at strukturelle elementene i et hjem eller struktur kan bli påvirket av råte, bør du oppsøke en profesjonell så raskt som mulig.