Hovudside

Slik fjerner Epoxy maling fra Betong Før Flislegging

by Walther

Fjerning av maling fra betong er ikke alltid lett. I motsetning til glatte ikke-porøse overflater, betyr betong naturlige porøse natur maling og primer ofte grep ekstra fast. Fjerne denne malingen er forsterket av det faktum at epoxy maling er ment å være permanent. Men det finnes løsninger, og disse ikke alle involverer leie eller kjøpe strøm utstyr eller ved bruk av svært giftige løsemidler.

Bruksanvisning


•  Fjern møbler, verktøy og andre elementer du ikke vil utsettes for stripper. Malingsfjerner kan skade overflaten av mange elementer. På denne tiden, don vernebriller, hansker og åpne vinduer og dører for å gi ventilasjon.

•  Fei bort og kast ekstra skitt og rusk på gulvet. Åpne forsiktig beholder med malingsfjerner. Selv om det er en lav-giftig formel, må du være forsiktig så du ikke får den på huden eller klærne.

•  Hell (eller spray - metoden kan avhenge av det bestemte produktet du bruker) stripper over gulvet, seksjon for seksjon. Fordel produktet jevnt over betonggulvet med en kost (eller engangs mopp).

•  Vent i flere timer eller en dag for å la produktet synke inn i den gamle epoxy. Ulike epoxy strippere krever ulike mengder tid. Sørg for at du sperre av rommet slik at mennesker eller dyr ikke inn.

•  Trykk forsiktig skraper under på kanten av epoxy og heis. Deretter skrapes forsiktig av betong, presser den gamle epoxy inn i den ene siden av rommet.

•  Bruk en skuffe til å dumpe den gamle epoxy i en avfalls bøtte. Etter at du er ferdig med å skrape gulvet, kan eventuelle gjenværende epoxy fjernes med en stålbørste. Skyll gulvet når du er ferdig (les etiketten - kan mest miljøvennlige strippere skylles av med rent vann).

Tips og advarsler


  • Du kan begynne å skrape hvert avsnitt på samme side av rommet hver gang - på denne måten alle de gamle epoxy vil ende opp i den ene enden av rommet, noe som vil gjøre oppryddings easier.Examples av miljøvennlige strippere som er lav lukt og lav toksisitet inkluderer (men det er mange andre) DoradoStrip ved Eldorado Solutions, Gp 2000 Coatings Remover av Global Spesialprodukter, og Soya-Gel Maling og uretan Remover.If du ikke skylle den stripper av gulvet grundig, det kan samhandle med lim du senere bruker for flis.
  • Metallskraper på betong kan skape gnister. Noen malingsfjerner (inkludert røyk) er brannfarlig - så vær veldig forsiktig når skraping. Hvis epoxy er myknet nok, kan du være i stand til å bruke en plast spade eller skraper snarere enn en metall scraper.Even hvis du bruker lav-giftige malingsfjerner, vernebriller og hansker, og ventiler området så godt som mulig. Du bør også bruke gamle klær du ikke bryr seg om - selv om du er forsiktig du kan få den gamle malingen eller stripper på din clothing.Do ikke kast den gamle epoxy i søpla eller helle stripper ned i avløpet. Begge er vanligvis betraktet husholdning farlig avfall og skal leveres til riktig anlegg i din kommune.