Hovudside

Hva plantene vokser i Shade & våt jord?

by Walther

Skyggefulle deler av din areal som har en våt jord kan ofte være problematisk når det kommer til landskaps. Du kan ikke bare plante en art av gress, staude eller busk i slike flekker uten først å vite om de kan håndtere slike forhold. Heldigvis, vil en rekke planter som passer for landskapet vokser i skyggefulle, våte områder.

American Beakgrain


American beakgrain (Diarrhena obovata), som finnes i deler av Canada og USA, er en dekorativ gress arter du kan bruke i våte og skyggefulle habitater. American beakgrain vokser til 3 meter og dette stout gress er i stand til å tåle sesongens flom. Dette gjør at du kan plante amerikansk beakgrain ved siden av sumper og dammer i skyggen, uten å bekymre deg for at kraftig regn kan bevise sin angre. American beakgrain besitter smale blad som er lyse grønt i vekstsesongen, snu til gul i høst og til slutt endre å tan i vintermånedene.

Carolina Rhododendron


Mens Carolina rhododendron (Rhododendron carolinianum) tåler full sol, vil det vokser best i skyggen, helst under høyere trær. Arten er en innfødt til Carolinas og Tennessee, og det er hardfør så langt nord som US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5. Carolina rhododendron er en bredbladet eviggrønn busk, i stand til høyder til 5 meter. Arten vil enkelt håndtere fuktig, sur jord. De rosa blomstene blomstrer mai i klynger. Sortar som Album har en hvit blomst. Den Luteum hybrid gir en lys gul blomst.

Fumewort


Bland fumewort (Corydalis solida) på med bregner og blødende hjerter i dine skogshage. Rock hager i skyggen som har våte flekker er også bra passer for flerårig urt. Native til Asia og de nordlige delene av Europa, forblir fumewort om en fot høy og den produserer en rød-lilla blomst i april. Fumewort går ofte inn i en sovende tilstand i de varmeste somrene, med sin løvverk visner. Planten utvikler fra knoller, som du kan plassere under trær og under busker, hvor de vil dukke opp til tross for skyggen.

Søt Woodruff


Fuktige områder med god skygge er ideelle for en nonnative plante kjent som søt Woodruff (Myske). Innført fra deler av Europa, Asia og Nord-Afrika, danner søte Woodruff en fin bunndekkende under slike forhold, vokser bare til en 1/2 meter. Søte Woodruff Will Self-frø, men det kan også formere seg ved å produsere frisk vekst fra egne krypende røtter. Søte Woodruff vilje blomst i april og mai, med de små hvite blomster med fire kronblad. Bladverket er aromatisk; Missouri Botanical Garden bemerker at det er ofte en ingrediens i duftende potpourris.