Hovudside

Planting tips for Emerald Grønn Arborvitae

by Walther

Planting tips for Emerald Grønn Arborvitae

Modning inn i en smal, oppreist kjegle 10 til 15 meter høy og bare 3 til 5 meter bred, Emerald arborvitae (Thuja occidentalis 'Smaragd') fungerer godt som en hage hekk eller høy skjerm. Dyrket i Danmark og verdsatt for sin tette skjellete løvverk og oppbevaring av grønn farge selv over vinteren, er Emerald arborvitae også selges under sorten navnet Emerald Green. Grow denne eviggrønne arborvitae i US Department of Agriculture hardførhet soner 2 til 7, hvor det er en uttalt kult å kald vinter.

Bruksanvisning


•  Mål størrelsen på roten ballen av Emerald Grønn arborvitae. Legg merke til at høyden (dybden) og diameteren. Disse bestemme størrelsen av plantehullet.

•  Finn en ideell planting sted i landskapet for arborvitae. Denne eviggrønne tåler noen fruktbar jord som ikke blir soggy eller oversvømmet etter regn eller vanning. For å oppnå best vekst og ensartet form, må planten å vokse hvor den mottar minst åtte timer med direkte sollys daglig. Selv kaldt hardfør, kan Emerald Grønn arborvitae vokse og se bedre ut hvis ikke plantet hvor kalde, tørre vinteren vind bombardere det.

•  Dig plantehullet med en spade, så det er like dyp som plantens rot ball, men to til tre ganger så bredt. Således, en rot ball som er 12 inches i diameter trenger et plantehull som er minst 24 inches bred, selv om opp til 36 inches bredt er bedre.

•  Fjern den stive plastbeholder fra anlegget og senk den inn til sentrum av plantehullet. Unngå tunge håndtering som fører til at jorda rundt røttene å smuldre bort. Hvis plante en ball-og-burlapped (B & B) arborvitae, avskåret alle kabel eller nylon tau bånd fra roten ballen før planting. Selv burlap henfaller, det gjør det så sakte underground; fjerne så mye som mulig med et verktøy kniv så roten ballen kommer i direkte kontakt med jord.

•  Tilbakefyll uendret jord rundt roten ballen av busken, stamping det forsiktig ned for å stabilisere anlegget og fjerne jord luftlommer. Plasser nok jord inn i hullet for å fylle den helt, men ikke haugen overflødig jord oppå roten ballen. Toppen av rotklumpen skal matche toppen av plantehull.

•  Vann jord og rotklumpen til nyplantede Emerald Grønn arborvitae med en hageslange. Piple vann ut av slangen for å hindre erosjon eller bruke en dusj hodet vedlegg. Gi nok vann til å fukte de beste 12 til 18 inches av jord. Legg til mer jord etter at vannet soaks bort hvis komprimering forlater roten ballen topp over jorda linje i hullet.

•  Bruk left jord for å lage en 3-til 4-tommers berm rundt treet for å skape et nedbørs bassenget av vanning vann. Du må vanne roten ballen og jord som nødvendig for å holde jorda jevnt fuktig for de første 12 månedene etter planting. Hyppigere vanning er nødvendig i varme sommeren vær. Når jorda fryser, ikke vann.

•  Plasser en 3-tommers lag av organisk materiale som grove kompost eller bark nuggets oppå jorda rundt busken. Dette mulch ser innbydende ut og skremmer bort ugress, modererer jordtemperatur, sparer fuktighet og dekomponerer å gi næring til arborvitae røtter. Fylle denne mulch årlig for å holde det tre inches tykke. Forlenge mulch 2 meter utenfor rekkevidden av de ytterste grenene og nåler av arborvitae.

•  Dryss godt balansert all-purpose gjødselkorn rundt planting området tidligst 30 dager etter planting, ideelt tidlig på våren eller tidlig høst. Ikke plasser gjødsel i plantehullet eller i hauger oppå roten ballen. Spre det jevnt over mulch.

Tips og advarsler


  • Mens container-vokst evergreens som den smaragdgrønne arborvitae kan plantes som helst på året jorda ikke er frosset, er tidlig vår beste i USDA hardførhet soner 3, 4 og 5. I sonene 6 og 7, faller planting (fire uker før forventet første frosten dato) er å foretrekke så røttene kan vokse i det milde været.
  • Hold fiber, vann-tørst røtter plen eller luke gress minst 2 meter unna alle sider av nyplantede arborvitae. Gress rane jorda av fuktighet og næringsstoffer, noe som reduserer den tiden som trengs for busk røtter for å etablere godt og opprettholde sunn gren og løvverk vekst.
  • Hvis du planter i USDA sone 3, 4 og 5, og anlegget er utsatt for betydelig vinterkulde og vind, sørg for å vanne jorda og roten ballen i sen høst før bakken fryser. En fuktig jord og rotsonen ledende i vinter reduserer risikoen for nålene skoldeskader i vind og vintersolen.