Hovudside

Planter som er gode til Plant i nærheten av tomatplanter for å hindre insekter

by Walther

Planter som er gode til Plant i nærheten av tomatplanter for å hindre insekter

Tomater fortsette å holde et favorittsted i den årlige grønnsakshage. Dessverre, de tiltrekker seg en rekke insekter, samt vegetabilske elskere. En enkel og organisk måte å frastøte insekter fra tomatplanter er det følgesvenn planting metoden. Companion planting innebærer å velge en bestemt blanding av blomster og urter for å holde insekter unna omliggende planter.

Basilikum


Sammen med å ha kulinariske bruker, voksende basilikum blant tomatplanter bidrar til å frastøte insekter. Den sterke duften av basilikum plantens eteriske oljer avdelinger av flygende insekter som mygg, whiteflies og vanlige fluer. Basil hjelpemidler også i repelling trips, bladlus og edderkopp midd. Den samme sterke duft som frastøter insekter tiltrekker for bier, noe som resulterer i en økning av pollinering for tomatplanter. Når plantet tett med tomatplanter, vil basilikum forbedre tomat smaken.

Borage


Borage anlegget vil hjelpe i repelling tomat hornworm - larvestadiet av sfinksen møll - som lett kan ødelegge en hel tomatplante avling i en svært kort tid. Sammen med repelling denne spesielle insekt skadedyr, agurkurt forbedrer også tomat smaken og sykdomsresistens.

French Marigold


Sterkt duftende franske ringblomster hjelpe avskrekke dårlige nematoder. I motsetning til gunstige nematoder som spiser grubs, vil dårlige nematoder spise en plantens rotsystem. Røttene til den franske ringblomst avgir et giftig stoff som dreper dårlige nematoder. Denne samme sterke duften også vil avskrekke mellus insekt. Ta oppmerksom på at den franske ringblomst er en favoritt med edderkopp midd. Flette beplantning av franske ringblomster med basilikum å avskrekke disse skadedyr.

Blomkarse


Den nasturtium anlegget vil bidra til å avskrekke squash bugs, whiteflies, ullen bladlus og agurk bille. Det er trygt å omgi tomatplanter med så mange nasturtium planter som du ønsker siden deres rotsystemer ikke konkurrerer med andre planter for næringsstoffer.

Gressløk


Gressløk anlegget vil avskrekke bladlus fra tomatplanter. Gressløk også frastøte gulrot rust fluer og japansk biller. Planting gressløk rundt tomatplanter vil forbedre smaken av høstet tomater.

Petunia


Petunia blomster ikke bare legge ornamental glede til hagen, de også bidra til å avskrekke bladlus, asparges biller, tomat ormer, leafhoppers og generell hage skadedyr fra tomatplanter. Mange organiske insektspray er produsert ved hjelp av bladene av petunia anlegget.