Hovudside

Klassifiseringer av røykskader

by Walther

Klassifiseringer av røykskader

Flames aren € ™ t den eneste delen av en brann som kan skade ditt hjem og eiendeler. Røyk forlater også farlige giftstoffer og lukt bak. Røyk flytter til kjøle områder og opp til de øverste nivåene av en bygning. Den kan bevege seg gjennom VVS hjelp hull eller åpninger rundt rørene for å gå fra ett nivå til et annet. Opprydding og restaurering metoder vil avhenge av hvilken type røykskader forårsaket.

Våt røykskader


Våt røyk skade oppstår som et resultat av langsomtbrennende eller ulmende branner som gir et lavt nivå av varme. En ulmebrann oppstår når det er begrenset oksygen til drivstoff brannen og det produserer gass, røyk og varme, men ingen flamme. Den rester igjen fra våt røykskader er klissete og smeary og den har en sterk lukt. Denne typen røykskader er vanskelig å vaske av de fleste overflater fordi røyken duk som er opprettet vil smøre.

Tørr røykskader


Tørr røykskader er et resultat av en brann som er rask brenning (flammer antennes og vokse raskt). Disse brannene genererer ekstremt høye temperaturer fordi de har nok oksygen, varme og drivstoff til å mate dem. Tørr røyk rester er tørr og pulveraktig, og det inneholder små ikke-smøre partikler.

Protein røykskader


Den usynlige rester av protein røyk har en ekstremt stikkende lukt. Selv om du canâ € ™ t se protein røyk rester, vil det misfarges maling og lakk på mange overflater. Denne type røykskader oppstår når et dyr eller en annen proteinrikt stoff er blitt brent.

Fyringsolje røykskader


Fyringsolje røyken kommer fra varmekilder som en oljebrenner. Røyken som slippes puffs tilbake, noe som skaper en svart sotet røyk rester. Denne typen røykskader kan ødelegge polstrede elementer som sofaer eller tepper og maling kan legge nærliggende elementer.

Testing og opprydding


Rester igjen av røyk er typisk kjemisk aktive, angripe overflatene som de faller. Disse kjemikaliene kan permanent beis eller endre overflater de berører. Noen elementer vil måtte tas ut for spesialisert omsorg og selv om mange ting kan renses, vil ikke alt være salvageable.

Rester igjen av røykskader av noe slag bør testes for å finne ut hvilke typer røykskader har oppstått. I de fleste branner, en rekke typer er til stede. Testing tillater deg og ditt forsikringsselskap for å avgjøre hva som kan lagres eller restaurert og hva er skadet utover reparasjon. Dette testing, og ofte opprydding i tillegg, er gjort av fagfolk som er opplært i brann restaurering og opprydding.

Prøv å få en restaurering profesjonell i ditt hjem så snart som mulig etter en brann for å minimalisere virkningene av kjemikalier som er på overflater og elementer i ditt hjem som følge av røykskader.