Hovudside

Arrowwood Viburnum Lys Krav

by Walther

Arrowwood Viburnum (Viburnum dentatum) er et lite tre eller stor busk som er innfødt til USA. Den Viburnum gruppen inneholder nesten 150 forskjellige arter og sorter av eviggrønne eller løvfellende planter. Noen viburnums er også innbyggerne i Asia. Arrowwood Viburnum er en løvfellende medlem av gruppen. Det har konkrete vekst og lette krav.

Vekst og Lys Krav


Arrowwood Viburnum vokser godt i områder med delvis skygge til full solen. Anlegget tilpasser seg også til det filtrerte lys under større trær, for eksempel eik eller furu. Plantene trives i fruktbar, fuktig jord med et foretrukket pH-verdi på 5,5 til 6.5. Endre jord med organisk materiale før planting, slik at det er 10 til 20 prosent organisk materiale i rotsonen. Når etablert, er anlegget tørke hardfør. Den har suveren toleranse for salt, noe som gjør det godt egnet for bruk i kyst hager. Arrowwood Viburnum er hardfør i USDA sone 2 til 8.

Beskrivelse


Arrowwood Viburnum har en moden høyde på 6 til 10 meter med en lik spredning. Anlegget har flere badebukser og sprer seg med underjordiske løpere. 2- til 3-tommers-lange, mørke grønne, blanke blader har grovt tannet marginer og er ovale. De små, hvite blomster vokser i form av flat-topped, 3- til 4-tommers brede klynger. Enkelte blomster måler 1/8 tomme i diameter og blomst i løpet av midten av våren. Blomstene blir fulgt av blålig svart, bær ut, ½-tommers frukt med en bitter smak.

Beskjæring


Beskjære planten regelmessig for å holde det til en ønsket høyde som pil-tre Viburnum svarer godt til beskjæring. Beskjære tidlig på våren. Fjern eventuelle gamle, svake canes fra planter. Selv om plantene er igjen å vokse naturlig, er veksten bedre med sporadiske tynning av rørene. Unngå lys klipping - en samlet lys beskjæring av anlegget - som dette har en tendens til å redusere blomst knopp og bærproduksjon.

Problemer


Alle viburnums er generelt motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. Imidlertid understrekes planter og de som vokser i mindre enn optimale forhold er tilbøyelige til visse problemer. Vanlige pest-relaterte problemer inkluderer trips, bladlus, skala, rot biller, edderkopp midd og plante parasittiske nematoder angrep. Patogene infeksjoner er sopp blad flekker og bakteriell blad spot.