Hovudside

Stauder for Deep Shade

by Walther

Området under et stort tre eller på nordsiden av huset ditt er vanskelig å fylle med planter. Mange kjente blomster og planter trenger full eller delvis solen. Men mange planter gjøre det bra i full skygge, og noen vil dø med for mye sol.

Japansk Painted Fern


Japansk malt bregner vokser godt i dyp skygge. Løvverk av disse plantene kommer i en rekke farger, fra Ursula røde, som har grønne blader med en sølvaktig glans, til Burgund Lace, med dyp burgunder til lys lavendel blader. Japansk malt bregne trenger fuktig, fruktbar jord og generøse mengder vann i vekstsesongen. Vann sparsomt i løpet av vinteren.

Bigleaf Aster


Bigleaf aster har lyse lave krav til, så det vil gjøre det bra i dyp skygge. De blå, lilla eller hvite stjerneformede blomster av bigleaf aster tiltrekke sommerfugler i løpet av sensommeren til tidlig høst. Den hjerteformede bladene blir lilla i høst, og bringer enda mer farge til hagen din. Ikke overwater disse anleggene.

Siberian bugloss


Disse skygge-elskende planter tjene gode bunndekkende, som sine hjerteformede blader kan spre opp til tre meter over bakken. Små klynger av lys blå blomster blomstre om våren, noe som gir en fin kontrast mot den dype grønne blader. Bugloss gjør best i fuktig, godt drenert jord, og har en tendens til å bli brun hvis de får for mye sol.

Day Lily "Indonesia"


I sør, dagen lilje "Indonesia" gjør det bra i full skygge. Den Indonesia sorten av dagen lilje produserer gul-oransje ruffled blomster som varer i bare én dag. Bloom tid i Sør er i løpet av mai. En overflod av kompost, vann og bioklipp hjelpe dag liljer utføre spektakulært, selv om de vil vokse godt med mindre kompost. Deres vann lagring røtter hjelpe dag liljer overleve perioder med tørke.

Snik Myrtle "Illumination"


Den "Illumination" sorten av snikende myrt kan vokse i nesten alle jord og tåler tørke og hjort. Bladene er lys gul med kontrast dyp grønn kant. Illumination produserer 1-tommers-brede blå blomster fra sent på våren gjennom sen høst.