Hovudside

Kjøkkenutstyr for folk med problemer med å bruke Hands

by Walther

Kjøkkenutstyr for folk med problemer med å bruke Hands

Forhold som Parkinsons sykdom eller leddgikt kan gjøre det vanskelig å bruke hendene. Dette kan gjøre det vanskelig å tilberede måltider eller spise dem. Det kan også øke muligheten for et spill eller annen ulykke. Imidlertid kan adaptive utstyr hjelpe en person med en funksjonshemming gjenvinne sin uavhengighet på kjøkkenet.

Jar og flaskeåpnere


Personer som har problemer med å bruke hendene finne at åpnings krukker og flasker kan være en utfordring. En vanlig type adaptive kjøkkenutstyr er glasset eller flaskeåpner. Disse verktøyene hjelper brukeren få et fast grep om en krukke, og dermed gjør det lettere å åpne. For eksempel har en enhånds jar opener en kileform som er foret med gummi og justerer å holde glass med forskjellige størrelser; brukeren kan deretter bruke en hånd til å åpne glasset.

Verktøy for matlaging


Adaptive kjøkken utstyr gjør også mat forberedelse enklere for funksjonshemmede, slik som skjærebrett som klemme på siden av en benkeplate, slik at maten ikke glir av. En spesialdesignet styret holder en brødskive stødig, slik at brukeren kan spre syltetøy eller smør på. Andre verktøy er designet med sikkerhet i tankene, for eksempel en gryteklut som holder kokekar fra å bevege seg rundt mens brukeren er matlaging.

Servise


Funksjonshemma Equipment, en online ressurs for adaptive produkter, bemerker at rettene kan være vanskelig å bruke hvis en person har problemer med å bruke hendene. Adaptive kjøkkenutstyr som tallerkener og boller er tilgjengelig med sugekopper som holder dem fra å skli rundt mens brukeren er å spise. Scooper tallerkener og skåler har en side som er høyere enn den andre, noe som gjør det lettere for brukeren å få mat på en gaffel eller skje.

Spise Servise


Vanlige gafler, kniver og skjeer kan presentere en utfordring til en person som har leddgikt, eller er utvinne fra et hjerneslag eller alvorlig personskade. Adaptive spise kasseroller har funksjoner som større håndtak for å gjøre dem lettere å gripe. For de som lider av skjelving på grunn av forhold som Parkinsons, veide kjøkkenutstyr gi bedre kontroll, bemerker CaregiverProducts.com.