Hovudside

Arkitektoniske elementer av et lysthus

by Walther

Arkitektoniske elementer av et lysthus

Gazebos, bygget til en rekke spesifikasjoner, kan samsvare med noen plass og legge til det generelle utseendet på din hage. Arkitektoniske elementer variere, avhengig av type og stil av lysthuset. Formen av lysthuset kan variere fra en enkel firkantet struktur til en åttekantet struktur med en lagdelt tak. Gazebos også tjene ulike formål, fra enkle kjønn til privatliv for en badestamp.

Basic Elements


Viktorianske er den vanligste stilen av lysthus. Men det finnes en rekke forskjellige stiler, og du kan til og med ha en bygd til dine egne spesifikasjoner. Noen av de arkitektoniske elementer å vurdere inkluderer benker, finials, dekorative rekkverk og kupler. Et lysthus har vanligvis et solid tak. Gazebos kan også være kablet for elektrisitet eller plombert for vann.

Design som


Bygget av tre, jern eller vinyl, kan den generelle form av en Gazebo være oval, firkantet eller åttekantet, eller en kombinasjon av disse. Dekorative rail spindler, fascia og hjørnebukseseler legge arkitektonisk interesse. Hjørnebukseseler legge til pepperkaker utseendet på et lysthus og kan være så enkelt som en buet spenne mellom veggen stolpen og taket eller dekorative med utsmykkede kutt. Fascia er trim rundt taklinjen og kan være rett eller buet.

Takelementer


Den klassiske lysthus taket kalles en hip taket, lik som en låve. En hip taket kan også en kuppel, som gir den en lagdelt utseende. Legg en kuppel til en dobbel tak, også kjent som en pagode tak, og du har en tre-lagdelt utseende.

Buede takene fungere godt med ovale og åttekantede lysthus. Buede tak forlenge høyden av lysthuset og tillate mer takhøyden innsiden. Gummi skifer helvetesild, arkitektoniske helvetesild og sedertre shakes er vanlige materialer for lysthus tak.