Hovudside

Hvorfor Pine Trees Produser Sap?

by Walther

Hvorfor Pine Trees Produser Sap?

Furu SAP, også kalt furuharpiks og terpentin, er en viskøs væske som herder over tid. Den har en mild balsamico duft og dets ekstrakter brukes i rubbing oljer, hår tonics, aromaterapi og parfyme. Sap renner gjennom dedikerte kanaler med yteved og transporterer livsviktige næringsstoffer, mineraler og vann til ulike deler av treet.

Egenskaper og betydningen av Sap


Enkelte trær, blant annet furu, produserer saft. Sap er en klissete væske som strømmer gjennom de vaskulære vev av barken og xylem i barken på furutrær. Furutre sap består av næringsstoffer, mineraler, sukker, hormoner og vann. Det kan sees på som livsnerven i furutrær - transporterer næringsstoffer og vann fra bladene og røttene til ulike deler av treet.

Sap-produserende Pine Tree Arter


Ikke alle arter av furutrær produsere saft. De som gjør inkludere Pinus elliottii Engelm (slash furu), Pinus oocarpa Schiede, Aleppofuru Miller, Strandfuru Aiton og Pinus caribaea Morelet.

Insect Repellent


Furu saft er en naturlig insektmiddel, og inneholder kjemikalier som fjerner skadelige sopp og barkbiller. Ifølge Judith Sumner i boken "The Natural History of medisinplanter," saft og harpiks hentet fra furutrær ble brukt av gamle egypterne i utarbeidelsen av mumier. Det fungerte å avskrekke insektangrep. En beskyttende dekke av furu harpiks ble spredt over kisten, på overflaten av kroppen, ansikt og kropp hulrom.

Indikerer Sår og skader


Mange skadedyr angripe friske furutrær ved tunnelering gjennom det ytre lag av bark i margen (sapwood) gjennom hvilken saft strømmer. Slike skadedyr inkluderer tre møll, smykke biller, longicorns, termitter sørlige furu biller, hvit gransnutebillen, europeiske furu sawflies, furu nål skalaer, gran edderkopp midd og andre treprodukter-kjedelig insekter.

Sap flyter fritt fra de sårede deler av et berørt furu. Det har en tendens til å sive ut av sprekker, sår og andre skader på treet. Dette blødning indikerer vanligvis et insektangrep, og tillater gartnere å ta nødvendige forebyggende tiltak.

Sår Dressing


Ifølge John Richard Hartman, Thomas P. Pirone og Mary Ann Sall i boken "Pirone-treet Vedlikehold," sap danner en naturlig bandasje over furu sår. Det er mer effektivt enn andre former for sårbandasjer, slik som appelsin skjellakk, kreosot malinger, pode voks og tre kommersielle malinger. Sap beskytter en såret furu fra tre-råtnende organismer ved å danne et tykt lag over det berørte området.