Hovudside

Hvordan bruke Krysantemum for Garden Skadedyrkontroll

by Walther

Hvordan bruke Krysantemum for Garden Skadedyrkontroll

Krysantemum er blant de mest varierte og allsidige blomster. De kommer i et bredt utvalg av farger, inkludert lilla, bronse, gul og rosa, samt ulike typer, som for eksempel tusenfryd mødre, edderkopp mammaer og tistel mødre. Krysantemum er relativt hardføre blomster som krever litt spesiell omsorg eller oppmerksomhet. I tillegg til å inneha et tiltalende utseende og er lett å ta vare på, inneholde alle krysantemum kjemikalier kalt pyrethins. Pyrethins frastøte insekter, men er mindre giftig for pattedyr og fugler enn syntetiske sprøytemidler, og er trygge rundt mat. Av disse grunner, kan krysantemum være nyttig for hagen skadedyrbekjempelse.

Bruksanvisning


•  Velg krysantemum planter egnet for din region. Vis en USDA. Plant hardførhet Zone kartet for å finne ut hvilken sone du bor i. Velg krysantemum varianter som vil trives i din sone.

•  Bruk krysantemum planter for å skape lave grenser rundt omkretsen av hagen din. La 12 til 18 inches plass mellom hver krysantemum plante.

•  Plant krysantemum hele interiøret i hagen din, så vel som rundt omkretsen. Plasser dem rundt andre planter som er spesielt sårbare for insekter. La mellom 12 og 18 inches plass mellom krysantemum planter og andre planter.

•  Grow krysantemum i containere. Plassere containere i steder i hele hagen din der det ikke er mulig å plante krysantemum direkte i bakken.

•  Gjør et insekt repelling pulver med krysantemum blomster. Skjær krysantemum blomster når de er fullt blomstret med saks eller Clippers. Sett blomstene kjølig og tørt sted og la dem være i fred før de tørke helt. Grind de tørkede blomster til et pulver med en morter og støter. Distribuere denne insektavvisende pulver i hele hagen din uansett hvor du ønsker å holde insekter i sjakk. Oppbevar ubrukt pulver i en beholder med lokk på et kjølig, mørkt sted.

Tips og advarsler


  • Krysantemum er usannsynlig å trives i skyggefulle, blaut områder. Plante dem i solrike steder i hele hagen din.
  • Plante krysantemum i andre steder på eiendommen din i tillegg til hagen. De kan brukes til å danne lave hekker rundt banene, for å fylle blomsterkasser og å legge farge til blomsterbed og rundt hjemmet.