Hovudside

Hvordan bygge en kald ramme for Plant Starter

by Walther

Hvordan bygge en kald ramme for Plant Starter

Kalde rammer er ganske enkelt å bygge og gir en fin måte å forlenge vekstsesongen. Når den er riktig bygget og plassert, kan de holde innetemperaturen opp til ti grader varmere enn utenfor. Hvis det er mulig, alltid plassere kald ramme til en sørpå. Den enkleste måten å lage en kald ramme er å bruke en gammel trekirke vindu for lokket. Du kan vanligvis finne en på en brukt bygning forsyning butikk eller bergingsselskap. Vindu montører noen ganger har gamle vinduer som de kan gi deg eller selge for en liten avgift.

Bruksanvisning


•  Mål vinduet for å finne ut hvor stor rammen må være. Den ferdige ramme skal være en kvart tomme mindre enn vinduet. Bruke sedertre, redwood eller trelast behandlet med en plante-vennlig konserveringsmiddel for rammen. Klippe en x 6 styrene, slik at du har to brett hver for ryggen, foran og på sidene. Platene bør være en halv tomme kortere enn de ut dimensjoner av vindusrammen. For eksempel, hvis din vindusstørrelse er 36 av 30 inches, få foran og bak styrene 35,5 tommer og sideplater 29,5 tommer. Rammen må skråningen ned med en hastighet på én tomme per fot fra tilbake til forsiden. For eksempel, hvis sidene er tre meter lang, at den fremre være tre inches lavere enn baksiden. Skjær to av vantet på riktig helling og kuttet en av de fremre styrene å matche sidehøyde.

•  Skjær to 12-tommers stykker av 2 x 2 og to flere brikker for å matche høyden på front boards. Dette er dine hjørnestolper. Rett bunnen av nedre brett med bunnen av de 2 x 2 biter og bruke to galvaniserte skruer på hver side for å feste platene til å danne en rektangulær ramme. Still de øvre brett på toppen av den nedre delen av rammen og feste til 2 x 2-tallet med to skruer på samme måte. Plasser vinduet på rammen slik at det overheng på sidene og foran ved kvart tomme. Feste vinduet til rammen ved å skru av hengslene på innsiden av den øvre del av ryggen rammen og den indre baksiden av vinduet. Når du er ferdig vinduet bør overheng foran og på sidene av rammen av en minst en kvart tomme, noe som vil bidra til å holde vannet ute av rammen.

•  Velg et sted som får rikelig med sollys og har noen beskyttelse mot vind. Grave ut området for å matche størrelsen på din kald ramme. Lage hullet litt større enn rammen for å gjøre å plassere rammen enklere. Dybden av hullet bør være omtrent seks inches med en flat bunn. Plasser rammen inn i hullet, slik at helningen ligger mot den rådende solen. Tilbake fylle skitt rundt på sidene for å sette rammen fast i posisjon.

•  Legg 2-3 inches av grus til bunnen av rammen for drenering. Sile den fjernet jord å ta ut stein og annet rusk. Bland like deler av jord og kompost og fylle rammen til innenfor en tomme av toppen.

Tips og advarsler


  • Hvis hagen din er svært utsatt, beskytte din kald ramme fra vinden ved å lage barrierer rundt sidene og baksiden. Høyballer arbeid spesielt godt, fungerer som både vindfang og isolator.
  • Gravende dyr som føflekker kan være en plage i hagen. Holde dem ute av din kald ramme være fôr bunnen med netting før du fyller den med jord og grus.
  • Ikke gjør rammen med tre som har blitt behandlet med kreosot eller pentaklorfenol. Disse kjemikaliene slipper røyk som kan være skadelig for plantene dine i et lukket rom. Påse at eventuelle behandlet trelast du bruker inneholder kun plantevennlige konserveringsmidler.