Hovudside

DIY vedfyrt pizzaovn

by Walther

Det er mer å bygge en vedfyrt murstein ovn enn å velge mellom de to grunnleggende former: rektangelet og "iglo" rund kuppel. Å holde på varmen og effektivt lage pizza krever riktig mørtel og isolasjon også.

Ovnens Isolasjon


En ovn konstruksjon og varmeisolering er delvis basert på sin isolerende mørtel. Ildfast brann leire-basert mørtel brukes ikke i vanlig bygging av hus. For tre ovner, bør det bare brukes der en flat ildfast stein felles er umulig. Husene er bygget fra generelle formål bygningen morter og slikt mørtel kan brukes til ovner, også. Legge kalk til mørtel blanding holder det mykere for lenger, slik at mer tid til å jobbe. Sjiktet av betong kledning over utsiden av ovnen bør være et minimum på 2 inches. Jo mer kledning, stiger raskere temperaturen i kupeen. Ildfast isolasjon kan også tilsettes til toppen av kokekammeret for å stoppe varmen fra å unnslippe ut av toppen og sidene. Fordi det er lett, absorberer det varme godt og dens minimal utvidelse begrenser stygge sprekker.

Proporsjoner


En ovn konstruksjon og varmeisolering er delvis basert på sin isolerende mørtel. Ildfast brann leire-basert mørtel brukes ikke i vanlig bygging av hus. For tre ovner, bør det bare brukes der en flat ildfast stein felles er umulig. Husene er bygget fra generelle formål bygningen morter og det kan brukes til ovner, også. Legge kalk til mørtel blanding holder det mykere for lenger, slik at mer tid til å jobbe. Betong kledning over utsiden av ovnen skal være minimum to-tommers lag. Jo mer kledning jo raskere den indre temperaturen stiger. Ildfast isolasjon kan også tilsettes til toppen av kokekammeret for å stoppe varmen fra å unnslippe ut av toppen og sidene. Fordi det er lett, absorberer det varme godt og dens minimal utvidelse begrenser stygge sprekker.

Avfyring Oven


Når ovnen er klar, bygge en brann i kuppelen og la de tette vegger absorbere varmen i minst en time. Ovnens interiøret vil til slutt nå ca 700 grader, på hvilket tidspunkt fjerne glohaugen, feie ovnen gulvet og la temperaturen litt avta. Plasser pizza på ovnen er varmt gulv. Skorpen absorberer varmen og kokker de øverste lagene av ost og kjøtt. Varmen vil bli beholdt i timevis, så raset i brød, gryteretter eller noe annet behov matlaging etter at pizzaen er ferdig.