Hovudside

Hvordan Winterize en Merc outdrive

by Walther

Kvikksølv er svært åpenhjertig: Hvis outdrive er under garanti, og du gjør din egen vinterisering feil, er ugyldig garantien. Mercury forbyr ikke eier vedlikehold, skjønt. Motorens driftsanvisningen inneholder en overraskende mengde informasjon på å gjøre hva giveren ville gjøre for å forberede outdrive for lagring. Hvis din motor og hekkaggregat er ute av garantien, kan du spare penger ved vinter den outdrive selv.

Bruksanvisning


•  Bøy tappene på propellmutteren låseskiven vekk fra propellmutteren med en tang. Sette en planke mellom propellbladene og anti kavitasjon plate, for å holde propellen mens du fjerner propellmutteren med en skiftenøkkel. Skyv propellen og skiver fra propellakselen.

•  Sett en oljepannen under tappe / fylle pluggen på styrbord-undersiden av girkassen på alle modeller unntatt Bravo One hekkaggregat - Bravo ett avløp / fyllepluggen er under propellakselen. Ta av utstyr lube skjermen fra brakettene på topp-babord side av motoren, skru lokket og dumpe olje i oljepanne. Erstatte giret lube monitor i sin braketten.

•  Fjern dreneringspluggen og forsegle med en skrutrekker og la oljen renne. Se oljen til en melkeaktig farge, en klar indikasjon på vann i oljen. Senk hekkaggregat enheten til girkassen er nivå, og deretter fjerne oljen ventilasjonspluggen på styrbord side av stasjonen.

•  Fyll girkassen og hekkaggregat gjennom olje avløp / fylle hullet med oljen er spesifisert i brukerhåndboken for motoren. Når smøremiddel vises mellom "Full" og "Legg Olje" linjer på giret glidemiddel monitor, er systemet fullt. Sett på lufteskruen og olje fylle- / tappe sel og plugger.

•  Mens hekkaggregat er senket, sjekk powertrim og tilt reservoaret for å sikre at væsken er mellom "MIN" og "MAX" linjer. Fylle reservoaret med det passende fluidum, hvis det er nødvendig.

•  Koble spylekoplingen til en hageslange. Fest spylekoplingen til motoren, slå vannet på full styrke og starte motoren. Kjør i nøytral ved 1300 RPM i ti minutter for å skylle vannsystemet, deretter stenge motoren ned. Åpne alle avløp på hekkaggregat, la vannet fullt renne fra vannsystemet og lukke avløp.

•  Koble hekkaggregat vannslangen fra motoren og sakte hell propylenglykol - rustinhiberende frostvæske - i slangen. Bump motor uten å starte det å sirkulere frostvæske gjennom hekken stasjonens vannsystemet. Koble til slangen.

•  Sett sinkanoder på girkassen, ventilasjons plate, trim sylindere, lagerbærer på Bravo One outdrive og propellakselen anode på Bravo Three outdrive hvis deres forverring overstiger 50 prosent. Skift anodene kit på hekken hvis det er nødvendig.

Tips og advarsler


  • Bruk et stykke wire - et rett stykke fra en wire kleshenger verk - å fjerne avløp som vises tette.
  • Oppbevar hekkaggregat i "ned" posisjon for å unngå skade på enhetens belgen.
  • Ta propellen av, selv om du ikke har en Bravo One hekkaggregat; propell-streik skader kan drepe eller lemleste.
  • Mal aldri belgen, men ta opp malingen på outdrive. Bruke tre strøk, hvis du kan se bart metall.