Hovudside

Hydrogenperoksid og Pond Alger

by Walther

Hydrogenperoksid og Pond Alger

Tjern alger, en koloni av mikroskopiske planter som vokser i stillestående vann, kan ødelegge den estetiske kvaliteten på en hage dam og skade både dyreliv og andre vannplanter. Kontrollere en slik svøpe er viktig for alle med en dekorativ tjern. Alger kan holdes i sjakk gjennom kjemiske midler eller av mer naturlige metoder, som å bruke hydrogen peroxide.

Alger Opphopning


Alger kan vokse i en hage dam på grunn av flere grunner, blant annet eksponering mot for mye sollys, økt nitrat og fosfat nivåer, stillestående vann med ingen filtrering, tilstedeværelsen av råtnende materie, eller mangel på andre vannplanter.

Hydrogen Peroksid


Hydrogenperoksid er en naturlig forekommende flytende ligner vann men inneholdende to molekyler av hydrogen og to av oksygen. Hydrogenperoksyd har lenge vært brukt som et desinfeksjonsmiddel til å ødelegge bakterier, virus og sopp.

Naturlig Algaecide


Bruke hydrogen peroxide i en dam for å fjerne alger er en naturlig og trygg metode for å kontrollere algeangrep og bevare annet liv i dammen. Kjemiske algicider, på den annen side, ødelegge livet ukritisk og kan skade eller drepe fisk og andre planter.

Prosess


En blanding av 35 prosent hydrogen peroxide kan skaffes fra hvilken som helst dam forsyning butikken. Det vil drepe de fleste algeangrep når helles i en dam. Husk å overvåke dammen, som en plutselig dø ut av alger vil føre til at oksygen i vannet for å minske betraktelig.

Barley Straw


Forskere fra Iowa State University lært at å behandle en dam med bygg halm eller bygg halm ekstrakt kan produsere hydrogen peroxide naturlig, hindre vekst av alger, og redusere lukt.