Hovudside

Kald Toleranse for Red-tip photinia Busker

by Walther

Kald Toleranse for Red-tip photinia Busker

For en tøff, allsidig busk med fargerike blader, kan få valg toppe en plante som heter rød-tip photinia, eller rett og slett rød-tip (Photinia x fraseri). Nyttig som en sikring, en del av en blandet planting eller en frittstående prøven, har dette anlegget løvverk som er lyse rødt når unge, gi sine grener fargerike ender, eller tips. Den trives i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 9, og kan vokse i varmere deler av sone 6 når det gis beskyttelse.

Kjennetegn


Rød-tip er en eviggrønn busk som vanligvis blir 10 til 15 meter høye med en lik spredning ved forfall. Fargen er smarteste våren og forsommeren, når sesongen vekst er fortsatt ung. Bladene er læraktige og bli blank og mørk grønn som de gamle i midten til slutten av sommeren, men bare halve sesongen beskjæring kan stimulere fargerik ny vekst. Anlegget har små hvite blomster i april at bæres i flate klynger, eller panicles. De iøynefallende blomster har en merkelig, litt ubehagelig aroma og er lett elimineres ved våren beskjæring før knopper åpne.

Klima


I de kaldere delene av rød-tip utvalg, USDA sone 7, vintertemperaturer ofte falle under frysepunktet, og kan nå 0 grader Fahrenheit for korte perioder av gangen. Rød-tip tåler disse temperaturene og vanligvis produserer sunn ny vekst om våren, men en ekstremt kald vinter kan føre til noe tap av løvverk eller tørking av bladene, spesielt når sterke vinteren vind oppstå regelmessig. Selv om anlegget tåler sommervarmen godt, må det noen chilling i løpet av vinteren, som det erfaringer i den varmere delen av sitt utvalg, USDA sone 9, hvor temperaturer under frysepunktet oppstår ofte for korte perioder. Rød-spissen er ikke et godt valg for regioner over sone ni, fordi det ikke er mulig å legge inn vinter dvalen i disse områdene, hvor vintrene er relativt varmt.

Sidevalg


Hvis du bor i USDA sone 6, hvor rød-spissen kan vokse hvis beskyttet i vinter, eller hvis ditt område er innenfor normalområdet, men har en tendens til å ha spesielt kalde vintre, velge et godt nettsted for anlegget kan hjelpe den komme gjennom vinteren godt . En ideell beliggenhet i nærheten av en varm, sør- eller vestvendte veggen av en bygning, eller du kan plante rød-spissen på en åsside, hvor kald luft avløp bort til nedre deler av skråningen. Et sted som er beskyttet mot vinter vind, for eksempel i nærheten større trær eller langs en solid gjerde eller vegg, kan også hjelpe rød-tip overleve kaldt vær uskadet.

Beskyttelse


Legge til en tykk, 4- til 6-tommers tykke lag av mulch rundt rotsonen av photinia i høst og fornye den hvis den blir forstyrret av vind kan bidra til å holde plantens røtter varm om vinteren, samtidig som beskytter den mot kaste av bakken under fryse tinesykluser. Vanning anlegget godt på sensommeren gjennom høsten også bygger opp fabrikkens ressurser og forebygger stress, også forberede det for kaldt vær. Hvis du beskjærer en rød-tip busk, unngå å gjøre det i høst, da dette stimulerer ny vekst som er spesielt utsatt for skader fra kald.