Hovudside

Triks om hvordan du rengjør tregulv

by Walther

Triks om hvordan du rengjør tregulv

Tregulv kan være skremmende for mange huseiere. Løvtre kan ripe lett hvis du ikke er forsiktig, og de harde rengjøringsmetoder som fungerer godt på mange gulvflater skade tregulv. Beste enkle rengjøringsmidler og metoder fungerer på tregulv, selv om du kanskje finner ut at du rengjør dem oftere enn du gjør andre typer gulv. Invester i en god støvmopp og møbelputer for å beskytte ditt parkettgulv.

Redusere Riper


Støv, skitt og grus skrape tregulv veldig enkelt. Beskytte gulvet ved å holde dørmatter ved alle innganger. Riste mattene ut regelmessig for å beholde så mye av disse harde partikler av gulvet som mulig. Støv mopp gulvet ofte. Du må kanskje støv mopp så ofte som en gang per dag eller flere ganger per dag avhengig av trafikken gulvene mottar. Du kan bruke vakuum vedlegg så lenge børster eller kløft verktøyene ikke riper i gulvet. Bruke støvsugeren sin beater bar vil skade ditt parkettgulv, så bare bruke vedlegg med vakuum.

Mopping Strategier


For en enkel gulv renere, bland 1/2 kopp hvit eddik med én liter vann og tilsett en del av blandingen til en sprayflaske. Spray løsningen direkte på en mopp, og mopp gulvet med korn av løvtre. Vær forsiktig så du ikke å mette mopp, og unngå å legge vann til harde gulvet selv. Stående vann kan skade gulvet, slik at du ønsker å holde mopp fuktet men ikke dryppende våt. Mopp små seksjoner av gangen, og bruke et håndkle til å tørke gulvet umiddelbart etter mopping. Dette bidrar til å hindre striper og sørger for at vann ikke siver inn i de lavere lag av ditt parkettgulv.

Skinner Floor


Du kan bruke et stykke voks papir under tørrmopp etter støvtørking og mopping gulvet. Kutt voks papir som er større enn størrelsen på mopp hode og pakk det rundt støvmopp. Voks papir plukker opp eventuelle gjenværende støv og voks hjelper å buff gulvet. Hvis gulvet trenger ytterligere skinner, bruk en tørr, myk klut til å forsiktig buff gulvet. Gni i en sirkulær bevegelse i små områder av gangen til du har fjernet alle rester dulling gulvet. Tøybleier fungere godt for å buff tregulv fordi de er veldig myk og vil ikke ripe ditt parkettgulv.