Hovudside

Montessori: Deler av en blomst

by Walther

Montessori: Deler av en blomst

Montessori er en metode for undervisning utviklet av Dr. Maria Montessori, født i 1870 og den første kvinne noensinne til å motta en medisinsk grad i Italia. Dr. Montessori var opptatt med å la barn å lede sin egen utdanning. Montessori pedagogiske metoden innebærer en fastsatt læreplan med muligheter for åpent etterforskning, tilskyndet av interessene til hvert barn. Leksjonen om deler av en blomst varierer fra program til program, avhengig av de unike personligheter av barna i klassen.

Grunnleggende kunnskap


Den grunnleggende Montessori Læreplanen omfatter de anatomiske deler av blomsten. Lærere gjennom disse med diagrammer og oppmuntre elevene til å lære navnene. Standarden grunnskole blomst leksjonen inneholder pistil, hvor blomstens ovules er gjort; kronbladene, brightly-farget modifiserte blader som tiltrekker pollinatorer; støvbærer, den mannlige reproduktive organ av blomsten; den sepal, den grønne støttestruktur for blomsten; stammen; og beger, blad lignende strukturer som beskytter den delikate vedlegg av kronbladene til stammen.

Creative Exploration


Gjennom en rekke kreative prosjekter, er Montessori elevene oppfordres til å utforske strukturen i blomst. Et eksempel på en potensiell prosjektet er filten blomst. I dette prosjektet, kuttet studenter ut figurer av hver annen blomst del fra forskjellige farger av filt. De deretter bruke sine cut-out figurer for å lage sin egen blomst, liming hver brikke på plass. Dersom barna i klassen foretrekker å tegne eller bruke leire, kan de trekke blomster eller lage leiremodeller, merking hver av delene de har lært i klassen.

I felt


Mange Montessori programmer inkluderer en stor mengde utendørs aktivitet for å stimulere nysgjerrigheten og lære om den naturlige verden. For å lære de delene av blomsten, kan Montessori barn nyte et utendørs utflukt for å finne og identifisere de ulike blomsterdeler i naturen. Observere og studere blomster utendørs også oppfordrer barn til å undersøke økosystemet blomsten lever i. Det kan være pollinatorer samle pollen, eller insekter fôring aktivt med blomster.