Hovudside

Gjør-det-selv Ovn Rengjøring

by Walther

Gjør-det-selv Ovn Rengjøring

Ovnen ser mye søl og skitt, så den trenger en grundig rengjøring med jevne mellomrom. Selv om du har en selvrensende ovn, er den selvrensende funksjonen ofte ikke nok til å rense virkelig skitne ovner med tøffe flekker. Selv om du kan kjøpe kommersielle ovnsrens som fungerer godt for å rense ovnen, disse produktene er tøffe for både mennesker og miljø. Du kan rense ovnen selv med produkter som er trygge og miljøvennlige.

Bruksanvisning


•  La ovnen avkjøles helt før du rengjør det. Rengjøring en varm ovn kan forårsake alvorlige brannskader. Fjern stativer og skuffer fra innsiden av ovnen.

•  Bland sammen 5 ss. natron, 4 ss. hvit eddik og noen få dråper av flytende oppvask såpe i en bolle. Rør den opp virkelig bra med en skje til å danne en tykk pasta.

•  Bruk en fuktig klut for å spre lim på innsiden av ovnen. Spre lim i et tykt lag over hele gulvet, dør og vegger av ovnen.

•  La pastaen sitte i ovnen over natten. Skrubb innsiden av ovnen neste dag med en skuresvamp; deretter skrape vekk lim, sammen med skitt, med en slikkepott. Gni noen spesielt vanskelige flekker med en fin stålull.

•  Tørk av ovnen med en fuktig klut for å fjerne eventuelle rester. Skyll og vri opp kluten ofte for å unngå å bruke det natron lim til overflaten.

Tips og advarsler


  • Et alternativ rengjøring oppskrift er å blande ¼ kopp vann, ¾ kopp natron og ¼ kopp salt. Anvende og bruke denne tykk pasta på samme måte som lim som er nevnt ovenfor.