Hovudside

Hvordan Fyll Sprekker i belegningsstein

by Walther

Hvordan Fyll Sprekker i belegningsstein

Enten du installerer en ny gangvei eller rehabilitere en gammel en, har du flere valg for å fylle sprekkene mellom steinene. Den største avgjørelsen er om du ønsker å legge levende filler, slik som planter og mose, eller ikke-levende filler, for eksempel sand eller grus. Kanskje farget havet glass i vekslende farger vil utfylle innredningen din perfekt, eller en utforskning inn i "Gap Garde" for å utvide dine blomster og urter i disse trange kriker og kroker. Når du har gjort ditt valg, er resten bare begrenset av din kreativitet.

Bruksanvisning


Ikke-levende Choices


•  Spre grov sand eller stein støv over gangbro. Den farge og materiale vil variere avhengig av den siden av sprekkene man forsøker å fylle. Sand er best egnet for små mellomrom mellom murstein. Stein støv foretrekkes for større områder slik som de mellom grovt lagt fields.

•  Sweep gangveien. Du bør velge en kost med stri bust ment for skitt eller butikk rusk. Ikke bruk en finere stritter støvkosten. Jobbe i et mønster frem og tilbake over steinene, børsting filler inn i sprekker.

•  Tamp bakken for å hjelpe avgjøre filler. Hvis du ikke har en profesjonell sabotasje, kan du legge en to-fot med to-fots stykke kryssfiner på bakken og hoppe på den. Tamp hvert område flere ganger, og deretter gå videre til neste område. Hvis du bruker hopp metoden, flytte kryssfiner med noen hopp.

•  Påfør filler over gangveien. Det bør være plass i sprekker der den forrige lag avgjort. Feie filler inn i sprekker som du gjorde før og tamp bakken igjen. Gjenta denne prosessen til sprekkene er helt fylt. Du må kanskje bruke på nytt filler igjen etter noen dager eller etter første regnstorm.

Levende Fillers


•  Velg lavtliggende planter til å vokse i sprekker i din gangvei. Størrelsen på sprekken du fyller vil avgjøre hvilken type anlegg du bør bruke. Mange urter som timian er ideelle for små sprekker. Den Deltoidea familien, inkludert Aubrieta og Dianthus, er tiltalende for trange områder. Thyme kan også benyttes for større sprekker, selv om mange moser er foretrukket for denne tjeneste. Snakk med din lokale landscaper å få anbefalinger for ditt spesifikke klima og søknad.

•  Skrap ut den tette fyllstoff brukes når gangveien ble lagt. Hvis området er stramt, kan det hende du må bruke en skrutrekker til å trene sandgrunnmaterialet. Du bør fjerne flere inches av filler hvis mulig.

•  Sett filler med myk Leir-sandjord. Du må kanskje bruke skrutrekkeren igjen for å hjelpe jobbe det inn i trange rom. Pass på at du ikke pakke det for hardt. Løsere jord vil oppmuntre røttene å vokse ned og vil unngå å skade steinene rundt det.

•  Spre frøene jevnt over hele jorda akkurat som du ville gjort hvis du var å plante en blomsterhage. Vanne frøene når jorden blir tørr.

•  For å erstatte en eneste stor sprukket flis, meisel rundt kanten av flisen og fjerne det ødelagte stykket helt. Skrap av sandstrand base under og legge til flere inches av potting jord. Plante en liten busk i den nye jord. Dekke utsatte jord med flis. Dette vil bidra til å holde på fuktighet, beskytte røttene og legge til et ferdig utseende.