Hovudside

Hva er en høne og hva er en Fryer?

by Walther

Hva er en høne og hva er en Fryer?

Enten du er heve kyllinger i bakgården eller kjøper kylling i kjøttavdelingen, kan terminologien for ulike typer kyllinger være forvirrende. Kyllinger er kategorisert i henhold til kjønn, størrelse, alder og formål. Dessuten bruker slakter ulike vilkår for kylling i kjøtt tilfelle enn bonden bruker for kyllinger kjører i sine felt.

Kjøtt Kyllinger


Alle kyllinger hevet for kjøtt kalles slaktekylling. En ung kylling, slaktet på ca 7 uker gammel og veier fra 2 1/2 til 4 1/2 pounds er en broiler-gryten. En roaster kylling blir slaktet på ca 3 til 5 måneder og veier 5 til 7 pounds. En ulme eller baking høne er en pensjonert legging høne slaktet når det er 10 måneder til 1 1/2 år gammel. En capon er en mannlig kylling som har blitt kirurgisk unsexed og slaktet alt fra 16 uker til 8 måneder gammel. En capon veier mellom 4 og 7 pounds.

Matlaging


Jo eldre kyllingen, den tøffere kjøttet. Fryers blir slaktet ung, slik at kjøttet er mørt. En frityrkoker kan med hell utarbeidet etter noen matlaging metode. En røst kylling, kan fremstilles ved hjelp av en hvilken som helst kokemetode, men steking er den foretrukne metoden. Capons har mye mørt kjøtt og blir vanligvis servert stekt. Ulme / baking høner er ganske tøft og trenger lang, fuktig matlaging, for eksempel steke.

Kjønns Klassifikasjoner


En moden kvinne kylling kalles en høne eller, mer kjærlig, en biddy. En pullet er en høne som ikke har begynt legge egg ennå, vanligvis under 1 år gammel. En demning er en hønemor som har en clutch av kyllinger. En hane eller hane er en moden mann kylling, og en hane er en mannlig kylling som er under 1 år gammel.

Andre klassifikasjoner


Verpehøner eller lag er hevet for sin eggproduksjon. Kjøtt fuglene er store raser reist for kjøttproduksjon. Dual-purpose kyllinger er store kyllinger som også produserer mye egg og er hevet for både egg og kjøtt. En bantam kylling er en liten kylling som er omtrent en fjerdedel til halvparten av størrelsen på en vanlig størrelse kylling av samme rase.