Hovudside

Metoder for Food Storage

by Walther

Metoder for Food Storage

Metoder for oppbevaring av mat har vært praktisert i århundrer. Fra de første metoder for tørking og herding, til hermetisering og til slutt den moderne luksus for frysing, mennesker har en historie med pakking og lagring av matvarer for oppbevaring. Den beste metoden for lagring avhenger av elementet blir lagret og lengden av lagringstiden nødvendig.

Frysing


Frysing er den mest universelt effektiv metode for oppbevaring av mat. De fleste matvarer, utenom delikate elementer som kremfløte, egg, bladrike grønnsaker og ost, kan lagres i fryseren i lengre perioder av gangen. Kjøtt, bakevarer, frukt, enkelte grønnsaker og fisk kan alle lagres i fryseren i flere måneder så lenge elementene er riktig pakket for å hindre tørke ut og fryser brenne. Fryser ziplock poser og fryser sikker låse beholdere er best for fryselager.

Hermetisering


Canning, sammen med herding og tørking, er en tradisjonell metode for oppbevaring av mat og bevaring dateres til tiden før advent av nedkjøling. Canning ble opprinnelig brukt til lagring av frukt og grønnsaker i vintermånedene når ferske elementer var ikke tilgjengelig. De fleste hermetisert elementer inkluderer syltetøy, gelé, konservert frukt, syltede agurker, asparges, rødbeter, grønne bønner, løk og hvitløk. Canning gjøres ved hjelp av trykk eller kokes for å fjerne luft fra innsiden av glasset og forsegle lokket.

Tørking


Selv om det er mulig å kan kjøtt og fisk, for hjemme lagringsformål er det mer vanlig å tørke eller kurere kjøtt og fisk for å kunne lagre for lengre perioder. Tørking kjøttet i jerky er vanlig produkt av tørke viltkjøtt. Fisk har også blitt tørr bevart i århundrer av tørr pakking kjøttet i salt. Tørket saltfisk kan vare i måneder uten kjøling. Mange grønnsaker og frukt er tørket for lagring samt inkludert chili peppers og tomater. Tørking skjer enten ved hjelp av tradisjonelle sol-tørkemetode eller ved hjelp av en dehydrator maskin.

Herding


Herdingen er en prosess som gjør det mulig kjøtt lagres ved romtemperatur. Kjøttpålegg som salami, pepperoni, spekeskinke og prosciutto er alle luft spekemat. Herdede kjøtt er vanligvis konservert med salter, nitrater og nitritter, og deretter herdet i et tidsrom på et tørt, klima-kontrollert område.

Tetting


Lufttett liming er den korteste tids lagring for de fleste matvarer. Noen matvarer, som marshmallows, tørre nudler, ris og sjokolade chips, kan bli friske i mange måneder hvis forseglet i en lufttett beholder eller pose. Imidlertid kan de fleste av ferske matvarer, inkludert grønnsaker, frukt, brød, kjøtt, kjeks, kaker og oster ikke bli frisk i en forseglet pose for lang. Plast ziplock poser, låsing containere og skrue-top krukker er gode kortsiktige lagringsenheter for elementer som forbrukes i løpet av én til to uker.