Hovudside

Hvordan til Store Angel Trompeter for vinteren

by Walther

Engel trompeter (Brugmansia suaveolens) produserer store hvite trompet-formede blomster som avgir en søt lukt. Disse plantene kan nå opp til 15 meter høye hvis dyrket i tropisk klima, men er fortsatt mye mindre --- 5 til 6 fot --- hvis dyrket i containere. Engel trompeter dyrket i hager i tempererte klima må flyttes innendørs for vinteren, hvor anlegget kan behandles som en tropisk potteplante eller tvunget inn i dvalen, avhengig av om anlegget er dyrket i en container eller i bakken.

Bruksanvisning


•  Hold engel trompet utendørs året rundt hvis du bor i US Department of Agriculture hardførhet soner 10 til 12, som ikke får kald nok til å skade anlegget. Gartnere i soner 8b til 9B kan forlate engel trompet utendørs, hvor det vil dø tilbake i vinter og vokse i løpet av våren. Etter noen år med gjentatte frost, kan anlegget dø.

•  Ta container-vokst engel trompeter innendørs for vinteren når temperaturen nå 40 grader Fahrenheit i US Department of Agriculture soner 8A og opp eller i soner 8B til 9B, for å unngå risiko for å drepe planten. Plasser engel trompet i et sørvendt vindu eller lignende område hvor det mottar sterkt sollys. Mette anlegget med vann når jorden tørker ut.

•  Grav opp bakke plantet engel trompeter for innendørs lagring i høst før den første frosten. Grave rundt roten av planten med en spade. Skjær tilbake vekst på planten, ved hjelp av håndbeskjæringssakser. Anlegget vil forynge i løpet av våren.

•  Plasser planten og dens rot ball på et kjølig, mørkt sted med vintertemperaturer rundt 40 grader Fahrenheit. En kjeller eller et mørkt område i en garasje er egnet. Vanne planten sparsomt.